Jelenlegi hely

Debreceni Dózsa György Általános Iskola

Cím: 4027 Debrecen Dózsa György út 2.
Tel: 52/446-424
Email: dozsa@dozsa-debr.edu.hu
Igazgató: Pallósné Bodnár Erika Éva

Intézményünk küldetésnyilatkozata

„ Az iskola célja, hogy kulcsot adjon a tudáshoz. Minden, ami az iskolában történik, a gyermek boldogságát: adottságainak kibontakoztatását, a siker örömét, a tudás megszerzését, az alkotást, a közösséghez tartozás élményét kell szolgálja. Hiszen mi lehet annál fontosabb, mint hogy egy gyermek felismerje képességeit és felépíthesse önmagát?”

                                                                                                                        Bíró  Endre

Az iskola bemutatása
     Iskolánk 1968. szeptember 1-től működik. Elhelyezkedése kedvező, a város központjához közel, frekventált helyen található, ennek köszönhetően könnyen meg tudjuk közelíteni a kultúrális intézményeket. Az eltelt évek szakmai munkájának köszönhetően intézményünk Tehetségpont, Ökoiskola és Madárbarátiskola címet nyert el.
Iskolánkban évfolyamonként 2 osztály működik, az alsó tagozaton kis-felmenő rendszerben. A tanítás délelőtt történik, a napközi 1- 8. osztályig vehető igénybe.
Az angol nyelv oktatása 46 éve hagyomány. A jelenleg érvényben lévő tanterv szerint 2. osztálytól biztosítjuk az angol vagy német nyelv tanítását, 5. osztálytól emelt szinten. A 6-8. évfolyam végére felkészítjük tanulóinkat a Junior illetve Alapfokú nyelvvizsgákra. 5. osztálytól lehetőség van második idegen nyelv választására is.
2017/2018. tanévtől magyar-német két tanítási nyelvű képzés indul felmenő rendszerben, évfolyamonként egy osztályban. 
A mindennapos testnevelés órák megtartásához és a sportfoglalkozásokhoz rendelkezésünkre áll: 1 tornaterem, 1 kondicionáló terem, 1 műfüves pálya, 2 salakos teniszpálya, 1 mini teniszpálya, 1 kosár pálya, 2 fél kosár pálya, dobások gyakorlására.
Tanórán kívüli lehetőségek: Ingyenes: 5. osztálytól a második idegen nyelv, szakkörök, tömegsport, foci, fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozások, 8. évfolyamon felvételi előkészítő foglalkozások, nyelvvizsga-előkészítők, internet-hozzáférés, könyvtár használata.
Tanfolyami jelleggel működik: kosárlabda, tenisz, sakk.
Az iskola könyvtára több mint 10 ezer kötettel, számítógépekkel, multimédiás eszközökkel várja a diákokat és a pedagógusokat.
Az intézményben működik a Dózsa György Általános Iskola Művelődési és Diáksport Alapítványa, mely tanulóink sportolását, versenyeken való részvételét és az iskola szépítését is támogatja.A Debrecenimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében több szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket itt olvashatod:

  • A tanítónénik szeretettel fogadják a gyerekeket nap mint nap. Gyermekek számára érthető a tanulási módszerük. A tanulás tempója is jó. Sok a sportolási lehetőség. Elkészült a műfüves focipálya, amit szívesen használnak a gyerekek. Az iskolai programokat is szeretik a gyerekek.     / 1.b/
  • Gyerekközpontú, családias, odafigyelnek az alapok letételére, de nem erőltetik a gyereket közben túl, sok programot szerveznek, jó az oktatás és a tanárok is. A nyelvre és számitástechnikára nagy hangsúlyt fektetnek, folyamatosan fejlesztenek.

Hozzászólások

A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi iskolánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked iskoláját?” A válaszok itt olvashatók.

Kis, családias iskola. Nagyon szerettük az alsót tanítónéniket. A fejlesztésre sok időt fordítanak, megfelelő a szinvonal. Ökoiskola, sok jó program van. Van focipálya, amit szeretnek a fiúk. A nyelvoktatás is jó, a problémás gyerekeket próbálják integrálni. Alapvetően jó a hozzáállás a gyerekekhez.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Humoros locsolóversek apáknak!

Humoros locsolóversek apáknak!

Hamarosan itt a locsolkodás ideje, ezért csokorba szedtük, ha nem is a legszebb húsvéti, de vicces locsolós verseket apáknak. A szép és hagyományos locsolóvers mellé, minden férfinak kell a tarsolyába egy humoros vers is... Mert hát a lányok várják ám azt is!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére