Jelenlegi hely

Zsuzsi Erdei Vasút Debrecen

Postacím: 4034 Debrecen, Ruyter utca 1. szám.
Vonat indulása:

Hétvezér úti megálló (Budai Nagy Antal utca és a Faraktár utca sarkán lévő templom mögött található)

Tel: 52/417-212 /munkaidőben/ Információ: (30) 210-0545; (30) 490-8212

A ZSUZSI Erdei Vasút Debrecen 130 éves közlekedési kultúrális műemléke, a legrégebbi működő kisvasút az országban. A kisvasutat a ZSUZSI Erdei Vasút Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság üzemelteti, amely a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. leányvállalataként működik.

A kisvasút a nagyvárost elhagyva az Erdőspuszták világába nyújt betekintést. Homokos talajra, néhol nagyobb buckákra telepített akácosok, fenyvesek, tölgyesek között, vagy annak belsejében halad, melyeket szántóföldek, tanyák szakítanak meg. A gazdag növény- és állatvilág, az itt élő gombafajok sokszínűsége figyelemreméltó.

Megállóhelyek, jegyvásárlás, egyéb információk:

Megállóhelyek: Ruyter utca, Hétvezér utca, Balla tanya, Fancsika, Csereerdő, Erdészlak, Martinka, Sámsoni út, Haláperdő, Hármashegyi-tó, Hármashegyalja végállomás

Menetidő: kb. 55 perc

Jegyvásárlás: A Zsuzsi Erdei Vasúton a Vasút munkatársaitól az állomásokon, annak pénztáraiban vagy a vonaton váltható menetjegy. Számlát, csoportoknak helyet csak előzetes jegyvásárlás esetén tudnak biztosítani.

Fontos: 2021. november 1 - december 31. között a menetrendszerinti közlekedés szünetel. A vonat 2. osztályú, nemdohányzó kocsikkal közlekedik.

Osztálykirándulás, csoportok: A Hármashegyaljai végállomásnál a Természet házában, a közeli erdőkben szervezett programok szakvezetéssel igényelhetőek. A Hármashegyaljai pihenő játszótérrel, a Zsuzsi vonat előre szervezett programjai alatt nyitva tartó büfével; hatalmas játékra alkalmas füves területtel, részben fedett asztalokkal, tűzrakó helyekkel rendelkezik.

Aktuális programok a Zsuzsi vonat Facebook oldalán elérhetőek.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére