Jelenlegi hely

Debreceni Hajdú Táncegyüttes – Az angyalok énekelnek

Időpont: 2023. november 26. vasárnap 18:00 órakor
Helyszín: Kölcsey Központ Nagyterem (Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

 

A Debreceni Hajdú Táncegyüttes 1953 –ban alakult, az idén ünneplik fennállásuk 70. évfordulóját. Az együttes jelenleg közel 350 főt számlál az óvodás kortól a szenior korosztályig. Munkájukat számos elismerés fémjelzi, melyek a teljesség igénye nélkül: Népművészet Európa –díja, Csokonai Vitéz Mihály Közösségi –díj, Magyar Örökség-díj, Debrecen Város Pro Urbe –díja. A néptáncegyüttesek minősítő rendszerében eddig minden generáció minden alkalommal a legmagasabb fokozatot, az Arany I. illetve a „Kiválóan minősült együttes” címet érdemelte ki.

A nézők több alkalommal láthatták őket a Felszállott a páva műsorában mind gyermek, felnőtt és szólista kategóriában, ahol minden alkalommal egészen a döntőig jutottak el. Repertoárukon megtalálhatók az egész magyar nyelvterület táncai, táncos hagyományai az autentikus megformálástól a tematikus színpadi feldolgozásig. Rendszeres az együttműködésük a Csokonai Nemzeti Színházzal mind a színház előadásaiban, mind pedig saját táncszínházi darabjaikkal.

Küldetésüknek tartják saját szűkebb régiójuk, a Hajdúság, Hortobágy tánchagyományainak felkutatását és minél szélesebb körben való megismertetését. Ennek szellemében szervezik immáron 2006 óta az Országos Pásztortánc Versenyt és Pásztorbált a Hortobágyon. Erős közösségük jelmondata: „a Mi családunk Hajdú!”

„Az angyalok énekelnek”
A Debreceni Hajdú Táncegyüttes jubileumi ünnepi műsora, melyen fellépnek az együttes utánpótlás csoportjai, a felnőtt és kezdő felnőtt együttesek.

Az együttes vezetője: Tiszai Zsuzsa
Kísér a Bürkös Zenekar

 


Még több családi program érdekelne? Hírlevelünkkel nem maradhatsz le semmiről!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére