Jelenlegi hely

Mi árt a magzatnak!!!

Minden nő vágya és életének legszebb pillanata egy kisbaba születése.
De már magzati állapotban is óvni, védeni kell Őket!!!

Mindenkinek vannak káros szokásai. Nekem a napi két-három kávé, de legyünk képesek megváltozni felelősen dönteni.
Nézzük is melyek a legfontosabbak amivel vigyáznunk kell terhességünk alatt. Persze vannak, amik szerintem minden állapotunkban károsak a szervezetünkre.

1. Dohányzás - sajnos mindenki tudja, mégis nap mint nap látok dohányzó kismamákat :-( 
Pedig a nikotin káros a fejlődő magzatra: ​

  • csökkenti a magzat súlygyarapodásás
  • hajlamosabban a születendő csecsemők a fertőzésre(léguti)
  • asztma kialakulásában is jelentős szerepe van.

2. Kávé - szokjunk át a koffeinmentes kávéra vagy próbáljuk napi egy két csészére visszaszorítani 

3. Alkohol  - a magzatra fejlődési rendellenességet okozó hatással van, függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől akár szellemi visszamaradottság (agyi károsodás) alakulhat ki.

4. Gyógyszerek - az első 12 hét a legfontosabb, de utána is kérjük ki az orvosunk véleményét, méhlepény közvetítésével átjuthat a magzat vérkeringésébe, és átmeneti vagy maradandó károsodást okozhat

5. Kábítószer - a drogok bármely fajtája életveszélyes az anyára és a magzatra egyaránt, gyakoribb vetélést, idő előtti méhlepényleválást okoz, idegrendszeri és viselkedészavarokat okoz a magzatban 

6. Stressz - ha munkahelyünk ebbe a kategóriába tartozik érdemes elgondolkodni a szabadságon vagy táppénzen, ha nem megoldható próbáljunk meg esténként jógázni, meditációs gyakorlatokkal oldani a bennünk felhalmozott napi stresszt

7. Veszélyes kerülendő ételek: - nyers hús, tojás, hal. Ide értem szusi, füstölt lazac, nyers tenger gyümölcsei,  tatár beefsteak, nyers tojás. Vigyázzunk a gyümölcsöket zöldségeket mossuk meg, csírákat csak steril jól kezelt állapotban fogyasszuk

 

Nem mindegy, hogy a méhen belül eltöltött 40 hét során, milyen minőségű ingerek érik a fejlődő magzatot. Nagyon fontos az édesanya táplálkozása, életvitele, érzelmi állapota és betegségei is.

Vigyázzunk magunkra, hogy egészséges kicsi csöppséget tarthassunk a kezünkben.

Szolnokimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére