Jelenlegi hely

Dr. Kósa Katalin

Az egészségvédelem, a betegségek megelőzése a legfontosabb feladatok közé tartozik.

Dr. Kósa Katalin csecsemő-és gyermekgyógyász szakorvos vagyok.
1982-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Orvosi pályámat a Szülészeti klinika újszülött osztályán kezdtem, 1986-ban szakvizsgáztam csecsemő-és gyermekgyógyászatból. Néhány évig az iskolaegészségügyi ellátásban dolgoztam. 
Jelenleg házi gyermekorvosként tevékenykedem. A gyermekorvosi ellátás során az újszülöttkortól a középiskolás korosztályig a gyermekek egészségügyi ellátását biztosítjuk. 
Homeopatias magánrendelésemen gyermekek és felnőttek gyógyításával egyaránt foglalkozom. Az egészségvédelem, a betegségek megelőzése a legfontosabb feladatok közé tartozik.

Szakértőként várom a kérdéseiket, melyre reményeim szerint rövid időn belül válaszolni fogok.
 

Hozzászólások

Tisztelt Doktornő!

Oltáskivezetéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Az első kérdésem az, ami a válaszai átolvasása után először felmerült bennem, hogy a nozódákkal ill. thujával végzett kivezetés nem is kivezetés, hanem csak a mellékhatásként jelentkező tünetek kivédéseként szolgálnak? Említette egy válaszában, hogy a kivezetést csak orvos végezheti és abban az esetben szükséges, ha az oltás betegséget okozott. Tehát ha jól értem, akkor a nozódák használatával nem kerülhető el egy esetleges betegség, károsodás kialakulása, hanem csak a mellékhatásokat előzi meg? (pl. mmr után mondjuk a kiütést, lázat) Csak mert szerintem sokan (ahogy először én is) azt hiszik, hogy az esetleges idegrendszeri károsodások ellen véd, amelyekről annyit olvasni az mmr kapcsán.

Vagy nem ilyen egyértelmű a dolog?

A konkrét kérdésem pedig az lenne, hogy 15 hónapos kisfiamnak lassan esedékes az mmr és prevenar oltása (egyszerre) Ha a nozódákat nem tudom beszerezni, a Thuja C30 is megfelelő és ugyanúgy kell alkalmaznom? (5 golyó előtte való nap, aznap és utána való nap) Illetve ha a nozódákat szerzem be, akkor mind a kettő szükséges, vagy elegendő csak az mmr oltásé? Korábban nem volt semmilyen reakciója oltásra de az mmr-ről sok rosszat olvastam, ezért annak a mellékhatását szeretném leginkább megelőzni.

Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Ildikó

Kedves Ildikó! Igen jól értelmezte a korábbi válaszaimat az oltáskivezetéssel kapcsolatban. A védőoltás mellékhatásainak elkerülésére az oltási nozóda 30 -as higítását alkalmazzuk, de ilyen módon ennek alkalmazása csökkenti ill. elkerülhetővé teszi, hogy ne alakuljon ki az oltást követően betegség. Az oltás után kialakult betegségek  leküzdésére alkalmazzuk az oltáskivezetését az oltási nozóda négy higításával meghatározott időben alkalmazva.

Gyermekének az MMR nozóda 30 -as higítására lesz szüksége. (Ha nem tudja beszerezni hívjon és adok nozódát.)

A prevenar 13 oltási nozódát is lehet ugyanakkor alkalmazni, mivel a két oltást egy napon kapja a gyermeke. Ha a korábbi oltásokkal nem volt gond akkor elegendő az MMR nozóda alkalmazása is.

A Thuja 30 CH alkalmazása is csökkenti az oltás mellekhatásait, természetesen a nozóda a leginkább ajánlott ebben az esetben.

Ha nem volt kielégítő a válasz, keressen nyugodtan. üdv Kósa drnő

Üdvözlöm Doktornő!

Kislányom 20 hónapos és 1-3 havonta 1 alkalommal az esti lefekvést követő kb 1 óra múlva iszonyatos üvöltésbe kezd. Ez az üvöltés szakaszokban jön, van hogy fél percig csöndben van, majd fél percig nagyon sír. Látszik rajta, hogy szenved, mintha olyankor erős fájdalmai lennének. Mivel már máskor is előfordult, tudom, hogy ez az állapot kb fél óráig tart, ezért már az elején adok neki egy germicid kúpot, hátha segít. Férjemmel észre vettük, hogy a sírások előtt nagyokat nyel, mintha visszanyelné a büfit. Születése után refluxos volt. Az evés picit nehézkes, főtt ételt szinte nem is eszik, csak nagyon keveset. Vacsorára általában szárazat eszik, majd később kéri a tejcsit, amin általában elalszik. A Milupa Junior gyerekitalt adom neki. Lehetséges, hogy azért van fájdalma, mert nem büfizik és később feszíti vagy jön vissza neki és ez által marja a nyelőcsövét? Másra nem tudunk gondolni. Legutóbb egy hónapja fordult elő, amikor a késő délutáni órákban meggyet evett. Savat csinált volna neki és mivel refluxos volt, így gyengébben záródik a gyomorszáj? Mitől szenved a gyerek 1-3 havonta és miért csak este, lefekvés után? Nap közben is be szokott aludni a tejcsin, mégsem sír.

Kérem adjon tanácsot, mit kellene tennünk, mert kezd aggasztani a helyzet.

Köszönöm, Judit

Kedves Judit!

A leírt panaszok alapján számomra is úgy tűnik, hogy valamilyen fájdalma van a kislányának.Látatlanba- vizsgálat nélkül- erre a panaszra nem tudok tanácsot adni. Javaslom,hogy keressék fel a gyermekorvosukat, hisz erre nem a Germicid kúp adása a megoldás.

üdv Kósa drnő

Tisztelt Doktornő!

Oltáskivezetésre lenne szükségünk, 15 hónapos oltás után. Tud-e ajánlani valamilyen homeopátiás budapesti orvost esetleg nekünk?

Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy ezek a feloldott golyók meddig tarthatók el hűtőben, nem okoznak-e több napos tárolás után gondot a babáknak, akik még forralt vagy friss babavizet kapnak?

Köszönettel,

KG

 

Kedves KG!

A Magyar Klinikai Homeopatias Orvosok Alapítványa (MKHOA) vagy a Magyar Homeopata Orvosegyesület (MHOE) honlapján talál budapesti gyermekorvosokat aki fog tudni segíteni Önnek.

 A homeopatias golyókat feloldva nem igazán szerencsés hűtőben tárolni, én még aznap javasolni szoktam a beadást.

üdv Kósa drnő

Kedves Doktornő!

A kisfiam atopiás dermatitiszes és jövőhéten kapja a a 15 hós oltást MMR+prevenar.Egy oltástól is nagyon nyűgös szokott lenni,volt hogy belázasodott és volt hogy a bőre is megsínylette.Egyébként szép a bőre,mivel tudjuk mire allergiás azokat teljesen kerüljük.Olyan sok rosszat olvastam erről az oltásról,félek is tőle,mit javasolna a kisfiamnak elég az MMR C30?és ha igen hol kapható és hogy kell alkalmazni?

Válaszát előre is köszönöm:Tünde

Kedves Tünde!

A 15 hónapos oltás most csak az MMR (mumpsz-kanyaró-rózsahimlő), mert a a Prevenar oltást előre hozták 1 éves korra, így most már eszerint a séma szerint oltunk.

A nozóda alkalmazása MMR C30 oltás előtti napon, oltás napján és az oltás utáni napon jótékony hatású az esetleges oltási reakciók kivédésére. A nozódát Ausztriából lehet beszerezni, de ha gondolja, hívjon fel-06-30-4454369- és tudok adni ill. küldeni.

üdv Kósa drnő

Kedves Doktornő!

Szeretném újra a segítségét kérni.Kisfiam 17 hónapos, vírusos torokgyulladása van.Olvastam az Engystol nevü szerről ,hogy nagyon jó lehet vírusos fertőzésnél.Mennyit lehet belőle adnom a fiamnak? Jó ez a szer, ön mit javasol?

Válaszát előre is köszönöm!

​Üdvödvözlettel: Borsuk Tünde

Tünde! A Meditonsin csepp adását javaslom torokgyulladás esetén 3x3 cseppet naponta. Ha nem tudja beszerezni akkor az Engystol tabletta napi 1x-i adása is hatékony.

üdv Dr.Kósa Katalin

Tisztelt Doktornő!

Pánikbetegségre 5 hete szedek 2x5 golyó CH15 argentum nitricum gelzenium bogyókat. Pszichiáter szakorvos irta fel,kérdezni szeretném,ezek a szerek hosszútávon nem túladagolhatók?

Köszönettel és tisztelettel: Nagy Anna

Kedves Anna!

Ezek a szerek ebben a dózisban nem adagolhatók túl.

Ha a tünetei csökkennek akkor lehet a szerek szedését ritkítani azaz másodnaponta bevenni, majd heti 2x és így tovább.

Ha nem javulnak a tünetek akkor érdemes ismét felkeresnie orvosát a terápia esetleges módosítása miatt.

üdv Dr.Kósa Katalin

Tisztelt Doktornő!

Szintén az MMR oltással és nozódával kapcsolatban érdeklődnék. Kislányom 14 hónapos, hamarosan megkapja az MMR-t. Erről az oltásról sok rosszat lehet olvasni az interneten, és bár nem hiszek el mindent, amit olvasok, de sokaknak rossz a tapasztalata. Olvastam a nozódáról, de megmondom őszintén, amiből készül, az még félelmetesebbnek tűnik nekem, mint maga az oltás. Csak azt tudom, hogy szeretném megóvni kislányomat az oltás káros hatásaitól. Láttam, hogy homeopátiás szerek is használhatók. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit és hogyan alkalmazzak, hogy elkerülhessük a nem kívánt mellékhatásokat. Szeretnék többet megtudni a nozódásról is, illetve ha nem ezt használnám, akkor mivel enyhíthetem a tüneteket, hol tudom beszerezni ezeket. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Eszter! 

Az oltás mellékhatásainak kivédésére adható a Thuja 30 CH oltás előtti napon, oltás napján valamint az oltást követő napon 3 golyó. Ledum palustre 9 CH szintén 3 golyó a szúrási fájdalom kivédésére. Apis adható, ha az oltás helyén duzzanat lép fel.

Az oltási nozóda alkalmazásától nem kell félnie, hisz ez egy homeopátiás gyógyszerkészítéssel potenciált szer, az adott oltással kapcsolatos információt hordozza. Az MMR nozóda 30-as higítását ha alkalmazza akkor azzal kivédheti az esetleges mellékhatásokat.

üdv

 

Tisztelt Doktornő!

Köszönöm a választ!

A Ledum palustre 9 CH 3 golyót szintén előtte, aznap és utána kell adni? És az Apist hogyan? Ezeket vízben kell feloldani? Ha igen, mennyi vízben? Még nem használtunk homeopátiás szereket. Beszerezhetők egy átlagos patikában?

Nozódát nem tudnak beszerezni a környékbeli patikák. Önnél van erre lehetőség?

Üdvözlettel: Eszter

Eszter! A Ledumot szintén három napig adhatja, a golyókat kevés vízbenkell felodani,műanyag kanállal kavargatni a vizet majd azzal megitatni a babát. Az Apis csak akkor szükséges ha az oltás helyén rózsaszínes duzzanatot észlel, tehát ezt csak az oltás után kell adnia- 9 CH-s golyóból 3 golyót naponta, amíg a duzzanat tart.

Nozódát tudok küldeni postán, kérem hívjon telefonon, ha szüksége lesz rá.

üdv Kósa drnő

Kedves Doktornő!

Köszönöm szépen!

Üdvözlettel: Eszter

 

 

Udvozlom Doktor no!

Van egy 8 hetes  kisbabam  es most lesz esedekes a két honapos  oltas  es szeretnenk  megkerdezni  hogy  milyen szerek  kellenek  a kivezetesre  es milyen mennyisegben? 

Köszönöm  valaszat 

Tisztelettel:Krisztina

Krisztina! A kisbaba két oltást fog kapni, ezért mindkét oltás oltási nozódájára lenne szüksége .Pentaxim és Prevenar13 nozoda C30-as higítását kell alkalmazni.

Az adagolás: oltás előtti napon, az oltás napján és az oltás utáni napon 3 golyót vízben feloldva kell megitatni a babával.

Ha nem tudja beszerezni, hívjon és tudok adni.

üdv Kósa drnő

Kedves Doktornő!

A 12 éves fiam most kapja az emlékeztető oltást,az oltóanyag neve: Boostrix.Ennek a nozódáját és alkalmazását szeretném megkérdezni.

Köszönettel! Szabó Timi

Timi!

A DTap nozódára lenne szükség.

Alkalmazása: oltás előtti napon, oltás napján valamint az oltást követő napon is 5 golyó.

üdv Kósa drnő

Kedves Dr.Nő! Érdeklődni szeretnek, hogy 10 hónapos kisfiamnak vizes orrfolyásra ajánlja-e az Euphorbium Heel Orrsprayt? Köszönöm a választ előre is! Livi 

Kedves Livi!

Vizes orrfolyásra inkább az Allium cepa 9 CH golyó adását javaslom.

Ha nem tudja beszerezni akkor használhatja az Euphorbium Orrspray-t is.

üdv

Üdvözlöm Doktornő,

Szeretném megkérdezni hogy a három és négy hónapos oltás kivezetesehez milyen szerek szükségesek?A három honaposhoz a gyógyszertárban ezt adták:Dipht Tet Pert IPV HIB Vacc.C200,Infanrix.Ez megfelelő lesz a három hónapos oltás kivezetésére?Mert én szkeptikus vagyok a nagy dozissal kapcsolatban.Nem túl nagy az adagolás?

 

Nagyon szépen köszönöm a választ előre is.

Tisztelettel

Bocskay Krisztina

Krisztina!

Az oltás kivezetéshez, az oltási nozóda C 30-as higítását alkalmazza, ne a C 200-t.

Ha további kérdése van hívjon nyugodtan, üdv Kósa drnő

Tisztelt Doktornő! 

Oltáskivezetéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Most 14 hónapos a kisfiam ,és a 15 hónapos MMR oltáshoz szeretném beszerezni  a hozzá való nozódát. Mi a pontos neve? Sok rosszat hallottam az oltásról ,és az idegrendszeri károsodások vagy egyéb mellékhatások ellen is véd? Hogyan kell alkalmazni ? Gyógyszertárban is be tudom szerezni? Válaszát előre is köszönöm!

 

 

Moni!

Az MMR nozóda 30 C-s -t kell beszerezni. Az oltás előtt, az oltás napján és az oltás utáni napon kell beadni 3-3-3 golyót.

Ha nem tudja beszerezni, hívjon!

üdv Kósa drnő

Kedves Doktornő! Több alkalommal segített már nekem amiért nagyon hálás vagyok! Most is a segítségét kérem.A kisfiam 2 éves, tüszős torokgyulladása van, 3 napja tartó lázzal.Ospen antibiotikumot kap.Milyen homeopátiás szert tudna javasolni? Válaszát előre is köszönöm. üdvözlettel:Borsuk Tünde

Kedves Anyuka!

Az Ospen antibiotikum mellé igazán már nem szükséges homeopatias szert adnia.

üdv Kósa drnő

Tisztelt Doktornő!

Kisfiam novemberben beteg lett, volt egy arcüreg gyulladása és egy hörgőgyulladása. Abból úgy tűnik sikeresen felgyógyult, azonban a garatmandulái még mindig nagyok. Ez normális, hogy kb. 3 hét múltán sem csökken a méretük? A torkát amúgy nem fájlalja, és nem is piros neki, viszont a mandulák nagyok. Találtam egy olyat, hogy a Lymphomyosot csökkentheti a méretét. Viszont nem tudom, hogy egy 4 éves gyereknek mennyit lehet belőle adni. Ezen kívül van-e még olyan homeopátiás szer ami segíthet?

Köszönöm válaszát!

 

Kedves Anyuka!

A Lymphomyosot cseppet adhatja napi 1x10 csepp adagban úgy ,hogy 3 hétig naponta 1x10 csepp  majd egy hét szünet és ismételt 3 hetes adagolás.

üdv

A megnagyobbodott mandulák esetén vannak még homeopatias szerek melyek segíthetnek de erre igazán csak vizsgálat után lehet a megfelelő szert javasolni.

Kedves Doktornő!

15 hós Priorix oltást kap kislányom nemsokára. Az MMR C30-as - mert a hozzászólásokban ezt olvastam többnyire - ugyanaz mint az MMR IMPFSTOFF 1 C30? Erre az oltásra a gyógyszertárba ezt ajánlották oltáskivezetésre. Köszönöm válaszát!

Tímea

Igen, ez a megfelelő nozóda.

üdv

Kedves doktornő!

A kérdésem az lenne, hogy az MMR oltást ki lehet-e vezetni 1 év elteltével? Tudna-e ön ebben segíteni, egyáltalán lehetséges-e ennyi idő elteltével?

Válaszát köszönöm!

Üdvözlettel: Andrea

Kedves Anyuka!

Igen lehet oltás kivezetést alkalmazni az oltás után bármikor, de azt csak homeopata orvos végezheti. Az adott oltási nozóda 4 higítását kell adott idő alatt alkalmazni, kérem keressen telefonon!

üdv Kósa drnő

Kedves Doktornő!

Több alkalommal kértem már öntől segítséget és mindíg meg is kaptam, amit nagyon köszönök! Most is szeretném kérni a segítségét. Kisfiam 2,5 éves.atópiás dermatitiszes, és megszúrta egy kullancs. Lyme- kórt diagnosztizáltak nála. Ospamox gyógyszert kell szednie 20 napig. A bőrgyulladása is fellángolt a betegség miatt, gyakran csalánkiütéses és viszket neki.Javasolna valami homeopátiás készítményt amivel segíthetnénk és gyorsíthatnánk a teljes gyógyulást?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel Borsuk Tünde

Kedves Tünde!

A csalánkiütésre Urtica urens 5 CH napi 5 golyó valamint Histaminum 15 CH napi 5 golyó adását javaslom. ( a szereket addig szedje amíg a tünetek fennállnak, ha szűnik a viszketés valamint a kiütés akkor nem kell tovább szedni, természetesen az antibiotikumot azt szednie kell 20 napig)

üdv Kósa drnő

Tisztelt Doktornő!

Oltás kivezetésével kapcsolatban kérném a segítségét. A Bexero agyhártyagyulladás b változata elleni oltást kapta a fiam május végén. Jövő héten viszem az ismétlő oltásra. Hallottam, hogy erre is van kivezetési lehetőség. Ebben kérném a segítségét, hogy mi lenne az? Valamint a májusit utólag ki lehet vezetni vagy csak az aktuálisat? Egyáltalán van-e értelme a régit kivezetni? Arra gondolok, hogy a mellékhatásoktól védi meg a gyereket vagy más feladatot is ellát a kivezető?

Köszönöm szépen! 

Kedves Asszonyom! Igen létezik a Bexsero oltásnak is oltási nozódája, azaz a meningococcus B oltási nozóda. Az oltási nozóda 30 -as higításával van lehetőség az oltás okozta reakciók kivédésére, de az oltás hatékonyságát a nozóda nem befolyásolja. A korábban beadott oltást akkor kellene kivezetni, ha valamilyen kóros állapot alakult volna ki az oltást követően, vagy valamilyen betegséget tulajdonítanának az oltásnak. Gondolom semmi ilyet nem tapasztaltak, így a korábbi oltás kivezetésének nincs értelme. Az oltási nozódát a Remedia cégtől tudja megrendelni az interneten keresztül, vagy tőlem is beszerezheti.

Ha tudok segíteni,kérem keressen telefonon, üdv Kósa drnő

Kedves Doktornő!

Segítséget szeretnék kérni,14 éves fiam hamarosan oltást kap,az oltóanyag neve Engerix-b.Kérdésem az lenne,hogy mi a nozódája és Doktornő tudna-e nekem küldeni?

 

Kedves Timi! Igen van Engerix-B oltáshoz nozódám, hívjon a 06-30-4454369-es számon és megbeszéljük.

üdv

Tisztelt Doktornő!

Három éves alig beszélő kisfiúnak beszédindításra melyik szert javasolná?

Válaszát köszönöm, üdvözlettel: Zsóka

Zsóka!

Nagyon nehéz így látatlanba szert ajánlani, de a Barium carbonicum 15 CH napi 1x5 golyó adását javaslom!

Ha van lehetősége keressen meg!

üdv Kósa drnő

Tisztelt Doktornő!

Kislányunk 2,5éves és észre vettük rajta hogy fejlődése nem megfelelő kortársaihoz képest! Felkerestünk egy neurológust aki megerősített abban minket hogy autista! MMR oltás után nem kapot oltáskivezetést!

Kérdésem az lenne hogy  most is lehet még valamit adni neki hogy hátha segítene neki? Fejlesztésre járunk és tornára már van változás nála!

Kedves Asszonyom!

A fejlesztés és a gyógytorna is nagyon sokat segíthet. 

Arra a kérdésre, hogy mit javasolnék még csak vizsgálat után lehet válaszolni.

üdv Kósa drnő

Tisztelt Doktornő! 

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kisfiam 15 hónapos oltásához javasolták az mmr nozóda 30 ch, thuja 15 ch, illetve a thymuline 9ch-t. Az utolsó kettőt sikerült beszereznem, de az mmr nozódát nem, helyette adták az mmr impfstof 2 30 ch-t Kérdésem az lenne, hogy az is megfelelő-e, ha igen akkor mennyit kell adni belőle, illetve ha nem jó akkor a másik kettőt ugyanúgy adhatom-e, nozóda nélkül. Sajnos későn kezdtem el felkészülni, mert már holnap (2018.03.01) kapja az oltást. 

Válaszát nagyon megköszönöm. 

Üdvözlettel: Vankó Nikoletta 

Kedves Nikoletta!

Igen megfelelő az mmr impf. 30 CH, adagolása: oltás előtti napon 3 golyó, oltás napján 3 golyó oltás utáni napon 3 golyó.

A golyókat kis vízben feloldva lehet a babával megitatni, de ha el tudja már szopogatni, akkor az a legjobb.

Ha van nozóda akkor a másik két szer felesleges.

üdv Kósa drnő

Tisztelt Doktornő!

Májusban kapja kisfiam a 2 hónapos oltásokat és erre szeretnék kérni tanácsot hogy mivel lehet kivezetni!

Kedves Asszonyom! Az oltás kivezetéshez az adott oltás homeopátiás nozódájának 30 -as higítását kell használnia.

Ha nem tudja beszerezni, kérem hívjon telefonon és segítek!

üdv Kósa drnő

Kedves Asszonyom! Az oltás kivezetéshez az adott oltás homeopátiás nozódájának 30 -as higítását kell használnia.

Ha nem tudja beszerezni, kérem hívjon telefonon és segítek!

üdv Kósa drnő

Oldalak

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére