Jelenlegi hely

Nyelvtanulás külföldön ingyen?

Nyelvtanulás programokkal és költőpénzzel Angliában, Máltán vagy Németországban? Strandolás a tengerparton mialatt csak úgy ragad rád az angol vagy a francia?

A 2019-2020-as tanévtől a 9. vagy 11. osztályos tanulók a nyári szünetben kéthetes egyéni vagy csoportos ingyenes nyelvoktatásban vehetnek részt. Erről nyilatkozott Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium képviseletében december 16-i sajtótájékoztatóján.

A diákok részvételét a Magyar Állam finanszírozza. A jelenleg 140 ezer 9. és 11. évfolyamon tanuló diákok jogosultak arra, hogy egy választott célország anyanyelvi környezetében két hetet töltsenek el 20-25 órás intenzív nyelvtanfolyamokon. A fiatalok külföldi nyelvtanulási programjára a kormány 90 milliárd forintos keretet alakított ki.

Milyen nyelven lehet tanulni?

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében a Nemzeti alaptanterv szerint első nyelvként tanulható idegen nyelvek választhatók, tehát

  • francia
  • német
  • angol
  • valamint speciális esetben a kínai

Nem kötelező az elsőként tanult idegen nyelvet választani, tehát azt, amelyet általános iskolában kezdett el tanulni, azonban legalább a pályázat évében (a 9. vagy a 11. osztályban) már tanulnia kell tantervi keretek közt a választott nyelvet.

Országok, ahová lehet utazni

  • Nagy-Britannia, Írország és Málta
  • Franciaország
  • Ausztria, Németország
  • a kétnyelvű iskolák esetében Kínába

A program keretein belül cél, hogy a diákok nyelvtudásukat fejleszthessék és megismerhessenek egy idegen kultúrát – mindezt egy nemzetközi nyelvi csoportban. A Külföldi Nyelvtanulási Programban az EMMI jóváhagyásával azok a nyelviskolák vehetnek részt, amelyek megfelelnek az adott országban elfogadott, a nyelviskolák számára szabott minősítési követelményeknek. A nyelviskolák az újrakezdőtől a felsőfokú szintig ajánlanak tanfolyamokat. A szintfelmérést a fogadó nyelviskola végzi.

Kik vehetnek részt a programban?

Nappali tagozatos, 9. vagy 11. osztályos diákoknak, vagy akik gimnáziumba vagy szakgimnáziumba járnak

Aggódsz, hogy hol fogsz aludni?

Családoknál vagy kollégiumban szállásolnak el, félpanziós vagy teljes ellátással. Délelőttönként nyelvi kurzusok várnak, délután, valamint hétvégén pedig kulturális és sportprogramokat szerveznek a nyelviskolák, melyeken az idegen nyelveket a diákok használni tudják. A fogyatékkal élő fiataloknak is lehetőségük lesz pályázni.

A Külföldi Nyelvtanulási Program a célországokban való nyelvtanulásra teljeskörű támogatást nyújt, tehát fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, a kiutazás költségeit, a külföldi szállást és ellátást, a célországon belüli, a nyelvtanfolyamon való részvételhez szükséges utazási költségeket.

A tanulók a támogatást még a tervezett kiutazás előtt megkapják, így önerő, előfinanszírozás nem szükséges.

Ha szeretnétek többet megtudni a programról, további információk, jelentkezés ITT.

Nyelvvizsgáznál? azt tudtad, hogy visszakaphatod sikeres vizsga esetén a vizsgadíjat? Gyors infók és a visszaigénylés menete ITT.

ADL - Debrecenimami

Forrás: ef.co.hu, EF Facebook oldala

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére