Jelenlegi hely

Agóra húsvét

Időpont: 2024. március 28-30. csütörtök-szombat 10.00 órakor 
Helyszín: Agóra (Debrecen, Pallagi út 7.)

 

A tavaszi szünet első három napján, 2024. március 28. és 30. között különleges húsvéti-tavaszköszöntő programokkal várják a családokat.

Ezen a három napon, rendkívüli nyitvatartással, 10-től 18 óráig várja a látogatókat az Agóra. A programokon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

Nyúlcipőben
Melyik a legnagyobb és melyik a legkisebb nyúlfajta?  Van-e olyan hely a világon, ahol jóformán csak nyulak élnek? Magyarországon találkozhatunk-e vadon élő nyulakkal? És hordanak-e cipőt a nyulak?
Biztos, hogy mindenki ismeri és szereti ezeket a bolyhos kis állatkákat. Az ismeretterjesztő előadás során nagyon sok érdekességet tudhatunk meg a nyulakról.
A 30 perces programot 6 éves kortól ajánljuk.

Élet egy tojásból
Hogyan változott az évmilliók során a tojás alakja? Mi történik a tojásban a költési időszak alatt? A tojók tojhatnak-e tojást akkor, ha nincs párjuk? Mi határozza meg a lerakott tojások számát? Az előadás során meglesünk egy kakukkfiókát a nádiposzáták fészkében, és kiderül, melyik a Föld ma élő legnagyobb és legkisebb madara, és mekkora a tojásuk.
A 30 perces programot 6 éves kortól ajánljuk.

Ébredő természet
Milyen élőlény a téltemető? Mi a különbség a tulipánfa és a liliomfa között? Mit csinál a közönséges nünüke tavasszal? Az év egyik legszebb évszaka a tavasz. Új életre kel a természet, és magunk mögött hagyjuk a szürke, hideg téli hónapokat. Ilyenkor kezdenek ébredezni a téli álmot alvó állatok, a Nap első meleg sugaraira kezdik el bontogatni rügyeiket a fák, és hazatérnek azok a madarak, amelyek a zord telet melegebb éghajlaton töltötték.
A programot 6 éves kortól ajánljuk.

Daloló madárvilág
Melyik madár repül a legmagasabban? Melyik tölti a legtöbb időt a levegőben? Hogyan udvarol a paradicsommadár? Milyen hangokat tud utánozni a lantfarkú madár? Mekkora a világ legkisebb madara? Miért tollászkodnak és fürdőznek a madarak? A párválasztás során mi alapján döntenek? A kakukkfióka mivel tölti élete első óráit?
Az ismeretterjesztő előadás középpontjában a madarak állnak, amelyek elbűvölnek minket énekükkel, szárnyalásukkal, udvarlási szokásaikkal, csapatos vándorlásukkal és fészekrakási művészetükkel.
A programot 8 éves kortól ajánljuk.

A Botanikus Kert titkai
Mi köze a jegenyenyárnak az olaszországi Lombardiához? Hogy néznek ki a mocsárciprus légzőgyökerei? Miért lehet veszélyes papíreperfára mászni? A Botanikus Kerti túra alatt megcsodálhatják az érdeklődők az éppen nyíló virágokat, bebarangolhatják azokat az ösvényeket, amelyek nagy részét még a XX. század első felében, Soó Rezső botanikus vezetése alatt alakítottak ki, Fazekas Mihály és Diószegi Sámuel szobrát érintve pedig kiderül, hányféle új növénynév köszönhető a Magyar füvészkönyv szerzőinek.
A kb. 45 perces programhoz erdei sétához megfelelő öltözet javasolt.
Rossz idő esetén előadást hallgathatnak meg a témában. 

 

Még több családi program érdekelne? Hírlevelünkkel nem maradhatsz le semmiről!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére