Jelenlegi hely

Debreceni Virágkarnevál programjai - augusztus 21.

Időpont: 2022. augusztus 15-21., hétfő-vasárnap
Helyszín: Debrecen, több helyszínen

 

2022. Augusztus 21., vasárnap

Az ásványok világa, a Föld költészete

Naponta 10:00 - 16:30; Nyitva: 2022. augusztus 31-ig
Helyszín: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

Az intézmény immár XXIII. alkalommal ad otthont a Szőnyi Pál Ásványbarát Körrel közösen megrendezett ásványkiállításnak, amelyen nemcsak hazánk szemet gyönyörködtető természeti kincseivel, hanem a nagyvilág számos pontjáról származó ritkaságokkal is megismerkedhet a nagyközönség. A programot díjmentes tárlatvezetés és ásványbörze is kíséri.

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Nyitva: naponta augusztus 31-ig
Helyszín: Csapó utcai sétálóövezet

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás negyven éve a fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléje. A 40. Magyar Sajtófotó Pályázatra 245 fotográfus 2305 pályaművet töltött fel, összesen 5810 képet, melyből válogatott kiállítási anyag érkezik Debrecen belvárosába.

A kiállítás ingyenes.

Kézműves vásár

Nyitva: 2022. augusztus 15 - 21-e között; 12.00 - 22:00 óra között
Helyszín: Piac utca, Rózsa utca

Augusztus 15-21. 12.00-22.00 | Piac utca 1-3.

Kiállítóink széles választékkal fogadják a helyieket, valamint a városba érkező turistákat, látogatókat. Élő virág vásár, fából készült játékok és konyhai termékek, kerámia tárgyak, magyar motívumú ajándéktárgyak, különböző kerámia ajándéktárgyak, mézeskalácsok, gyümölcsborok… és még további sok szépség, finomság.

Augusztus 20-21. 8.00-20.00 | Rózsa utca

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 40 éve működik Debrecenben. Tagjai a megyeszékhely, a Hortobágy és a régió hagyományos népi kézműves mesterségeit éltetik tovább, tárgyaikat mai életünkben is kiválóan lehet használni. Művészi munkájuk eredményeként sokan a népi iparművész, a Népművészet Mestere, a Népművészet Ifjú Mestere címet nyerték el.

Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake

Nyitva: 2022. augusztus 15 - augusztus 21.
Nyitvatartás: Augusztus 15-18. 15:00-01:00; Augusztus 19-20. 15:00-02:00; Augusztus 21. 12:00-22:00

Egy teljes héten keresztül a legváltozatosabb magyar kézműves és kisüzemi sörök, külföldi, míves sörházak frissítőités a már megszokott cseh irányzat egyaránt kerül a korsókban!

Debrecenben most először mutatkozik be egy helyen a magyar kisüzemi sörforradalom színe-java, köztük a BAZ Beer, a Brewing Wibes, a Fekete Péter Manufaktúra, a FIRST Craft Beer, a Hajdú Serház, a Hoptop Brewery, a MAD Scientist, a Nyíregyházi Sörfőzde, a Timco Brewery, az Ugar Brewery, a Szent András és a Viharsarok Sörfőzde. A rendezvény ideje alatt gasztronómiai és kulturális programok is várják az érkezőket, a kulináris élményekről és sörkorcsolyákról számos food truck kínálata gondoskodik.

A közel 50 sörház termékei mellett a Nagyerdei Sörkert színpadán többek között Winkler Róbert műsorvezető és Vállai Béla sommelier előadásokat és sörkóstolókat tartanak, mindemellett teqball, beerpong és sörkörling versenyek várják a látogatókat.

A rendezvényen csak bankkártyás fizetésre van lehetőség!

Fények éjszakái

2022. augusztus 15 - 21 • 21.00 - 23:00 órakor; több helyszínen

Újra fényművészeti különlegességek várják az érdeklődőket városszerte. A debreceni székhelyű Lighthouse-csoport különleges vizuális élménnyel csatlakozik a karneváli héthez.

  • A Nagytemplom mellett, a hajdani Verestorony alapjai fölé emelt piramis különlegesen programozott fényjátéka egyedi hangulatot varázsol a Kossuth térre.
  • A Békás-tó víztükrére költöznek Koros Péter „Liliomok” installációi, melyek nappal a víz felszínén lebegnek, majd sötétedés után életre kelve különböző fényekben kezdenek ragyogni. A liliomok az örömöt és az új életet, a tisztaságot, valamint a természet körforgását, újjászületését szimbolizálják.
  • Augusztus 18-ától fénybe borul a Dósa nádor tér is: mindennap 21 órától a karnevál fényművészeti programjainak visszatérő vendége, a LaLuz csapatának színpompás fényfestése látható.
  • Augusztus 20-án 22.30-kor látványos fényfestéssel zárul állami ünnepünk napja.

Budapesti Illusztrációs Fesztivál a Bényi Galériában

2022. augusztus 16 • 18:00 - szeptember 18 • 18:00
Helyszín: Kölcsey Központ

A Budapesti Illusztrációs Fesztivál 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészeteket. A „Billufeszt” szervezői a pályázatot és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket azért hívták életre, hogy kétévente teret adjanak a hazai illusztrációs művészet legjobbjainak.

A Budapesti Illusztrációs Fesztivál 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészeteket. A „Billufeszt” szervezői a pályázatot és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket azért hívták életre, hogy kétévente teret adjanak a hazai illusztrációs művészet legjobbjainak. Elsősorban klasszikus értelemben vett illusztrációk alkotják a tárlat gerincét, azaz olyan művek, amelyek konkrét szöveges tartalomhoz kapcsolódnak.

A szervezők sem a technikát, sem a méretet nem kötötték meg, mivel a nyilvános tárlaton a közönség már digitális nyomatok formájában, kinagyítva látja az alkotásokat.

A kiállítás 2022. szeptember 18-ig ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) nyitvatartási idejében, naponta 10-től 18 óráig, esti rendezvények idején 19 óráig.

Magyar Géniusz – A kiállítás, amit látnod kell!

2022. augusztus 17 - augusztus 25., 10.00 - 18:00
Helyszín: Déri Múzeum

Egy időben, egy helyen a vidéki muzeológia legjava. Csontváry, Rippl-Rónai, Mednyánszky, Vasarely. Erkel aranykoszorúja, Kossuth úti táskája, Gárdonyi naplója, honfoglaláskori tarsolylemezek, bronzkori aranyak, és a többi 150 kiemelkedő műtárgy a vidéki múzeumok legféltettebb kincseiből.

XI. Galiba Gyermekfesztivál

2022. augusztus 17 - augusztus 21., 15.00 - 19:00
Helyszín Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

2022. augusztus 17-21. között ifjúsági koncertek, bábjátékok, sport programok, kézművesfoglalkozások várják a kikapcsolódni vágyó gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A Ludas Matyi-ihlette debreceni fesztivál idei programjainak tematikája a mesterségek köré épül.

Augusztus 21.
9:30 Diamond Fitness
10:00 Futóbicikli verseny a KRESZ pályán
10:00 Mit Játsszunk? - könnyed társasjáték az egész családnak
11:00 Vojtina Bábszínház - Szerencsés János című előadása
13:00 Országos Mentőszolgálat mentőegységének bemutatója
14:00 Kenguru Tánc-Sportegyesület
15:00 Debreceni Freestyle Dance Club Tánc és Sportegyesület
15:30 Shuffle workshop
16:00 Kiskalász zenekar
17:00 Duo Trio Utcaszinház - Vásári attrakciók
18:00 Rocksuli - interaktív koncert
Mensa HungarIQa - Teszteld az IQ-d!
Green Box fotó - Közös kép egy T-rex-szel? Naná!
Debreceni Lövészsuli - lézeres lövészet a dodzsem-pálya mellett
VR szimulátorok: 100 emelet szimulátor, járművek, reflexjáték
Kid Car elektromos kisautó

További izgalmas programok:
Az Elvarázsolt Kastély mellett a Claudia’s Angels légtornászok; hajfonó a teraszon, valamint a Debreceni Pagony társasjáték; a ZöldKör és a Természettár standja áll a tekergő kukacjáték mellett; 
sportolási a Dodzsem-pálya mellett; VR játék a KRESZ-pályánál

Galiba gasztro:
Zamatos gyümölcsből készült virágformájú falatok ehető sétálótálakban, ehető csuprokban süti és kávé különlegességek

A fesztiválon jelen lesz a DEAC E-sport szakosztálya, a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület, a Fórum Debrecen, a Gyermekváros Egyesület, a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület, a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület, a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület, a Mesterlevél Ágazati Képzőközpont, az RKS HB-Group Kft., és a Szent II. János Pál Intézet Egyesület, a Debreceni Egyetem, az International School of Debrecen (ISD), és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium.

A Galiba Gyermekfesztivál idején a Vidámparkba ingyenes a belépés, a telepített, állandó játékelemek jegyváltás ellenében használhatóak.

Belvárosi Zenés Estek

2022. augusztus 17 -  21., 19.00 - 22:00
Helyszín: Dósa nádor tér

Immár harmadik alkalommal szórakoztatja széles zenei kínálat a Belvárosi zenés esték programsorozattal az érdeklődőket.

Augusztus 21.
19:00 Minimum 4 és Debreceni Perka Klub
20:30 Team Gusto Cubano

A koncertek ingyenesek!

BOTANICA Expo

2022. augusztus 19 - 21., 12.00 - 18:00
Helyszín: Kölcsey Központ körfolyosója, Baltazár Dezső tér

A karneváli programok egyik legnagyobb újdonsága az ingyenesen látogatható BOTANICA Expo, ahol hagyományteremtő szándékkal az első virág- és kertészeti kiállítás és vásár valósul meg, melynek hosszútávú célkitűzése a még zöldebb és még fenntarthatóbb Debrecen.

Program:

augusztus 21. (vasárnap)

11:00 Tóth Máté, ornitológus, Future of Debrecen – Madárbarát kert című előadása
12:00 Tematikus filmvetítés: 1 év a méhesben, Amiről a fák suttognak
15:00 Szentpéteri-Nagy Veronika, kertészmérnök, Future of Debrecen: Alkalom szüli a kertészt: komposztálás alapjai című előadása
16:00 Vénkerti közösségi kert, DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság kerekasztal beszélgetés: Közösségi kertészet módszerei, jelentősége a nagyvárosi ember számára
17:00 Értékes nyeremények sorsolása a Botanica Expo résztvevői között
Egyéb programok: Botanica chill zóna, tematikus filmvetítések

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére