Jelenlegi hely

Állatkerti fotópályázat

A debreceni, az ország első vidéki állatkertje évszakos tematikájú fotópályázatot hirdet. Készíts egy fotót az állatkertben idén tavasszal és küld el! Bárki pályázhat nemtől, életkortól és lakóhelytől függetlenül.

A tavasz beköszöntével az ország elsõ vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja lassacskán zöldbe boruló, mesés parkerdei környezetben, 200 állatfaj 900 egyedével, 650 hazai és egzotikus növényfajjal, valamint az április 14-i szezonnyitótól kezdve 24 játéküzemmel várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat. A Nagyerdõ szívében minden évszaknak megvan a maga varázsa, annak érdekében pedig, hogy látogatóink megoszthassák velünk és egymással friss élményeiket, hagyományteremtõ céllal évszakos tematikájú nyílt fotópályázatot hirdetünk.

Pályázati feltételek:

•      A pályázat nyitott, vagyis nemtõl, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytõl függetlenül bárki részt vehet rajta.

•    Csak olyan fotóval lehet pályázni, amely a Nagyerdei Kultúrpark (Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark) területén készült 2022. március 1. és 2022. május 31. között.

•    A képkészítés intézményünk normál nyitvatartási idejében, belépõ megváltásával és a Látogatói szabályzat valamennyi pontjának betartásával lehetséges.

•    Minden pályázó legfeljebb egy fotóval pályázhat, amelyet maximum 2 MB-os méretben, JPG formátumban, elektronikus levél csatolmányaként kell elküldenie a foto@zoodebrecen.hu emailcímre. Kizárólag saját készítésû és más pályázaton/versenyen/kiállításon díjazásban nem részesült, illetve a pályázó saját felületein (pl. saját holnap vagy közösségi oldal) túl más nyomtatott vagy digitális felületen nyilvánosan meg nem jelent kép küldhetõ be.

•    A képkészítéshez bármilyen digitális (pl. tükörreflexes/tükör nélküli/kompakt fényképezõgép, mobiltelefon) és analóg eszköz (pl. filmes fényképezõgép) használható. A filmre készített fotókat elõhívva, beszkennelve és körbevágva, a fenti méret- és formátumbeli megkötések mellett fogadjuk el.

•    Digitális eszközzel készített kép esetében az EXIF adatoknak kiolvashatónak kell lenniük, és tartalmazniuk kell a kép elkészültének dátumát, a fotózáshoz használt eszköz adatait (pl. gyártó neve, eszköz típusa), valamint az alkotó által használt beállításokat (pl. rekesznyílás, záridõ, ISO érték).

•    A fotók képszerkesztõ programban való utólagos szerkesztése megengedett, amennyiben az az eredetileg megtapasztalt élmény visszaadását szolgálja, nem pedig a megörökített téma vagy a valóság radikális megváltoztatását. Megengedett módosítás például az expozíció, színek és kontraszt korrigálása; a kép forgatása és vágása; a perspektivikus torzulás korrigálása; illetve a befogadást és értelmezést zavaró, esetleges tényezõk (pl. porszemek) eltávolítása. Nem megengedett és érvénytelen pályamûvet eredményezõ módosítás például az elemek vagy a háttér utólagos elmosása; bármely hangsúlyos elem eltávolítása vagy hangsúlyos elem utólagos hozzáadása; dekorációs vagy hangulati elemek hozzáadása; az állatok és növények természetestõl eltérõ átszínezése.

•    A kép fájlnevét az alábbi minta szerint kérjük megadni ékezetek nélkül:
Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. Kovacs_Janos_En_a_vizilovakkal_vagyok.jpg)

•    A pályázók által megadott adatokat (emailcím és teljes név) csak értesítési célból használjuk fel, a pályázat lezártát követõen pedig töröljük.

•    A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy pályamûvét intézményünk Facebook-oldalán névvel együtt közzétegyük, továbbá térítés nélkül felhasználjuk.

A pályázat menete és díjazása:

Beküldési határidõ: 2022. május 31. 24:00
Beküldési cím: foto@zoodebrecen.hu

A 20 legjobb kép feltöltésének dátuma: 2022. június 6.
Eredményhirdetés: 2022. június 13.

A 2022. május 31. 24:00-i határidõig beérkezett érvényes pályamunkák közül az intézményünk vezetésébõl és fotós tartalmainkért felelõs csapatunk tagjaiból álló zsûri kiválasztja a 20 legjobban sikerült alkotást, amelyeket 2022. június 6-án a pályázók nevét és a kép címét feltüntetve feltöltünk Facebook-oldalunkra.

A feltöltött 20 pályamûre kedvelések formájában szavazhat majd a nagyközönség 2022. június 12. 24:00-ig, a három legtöbb kedvelésben részesülõ alkotás készítõje pedig 1-1 saját nevére szóló éves állatkerti bérletet kap. Õket az eredményrõl és nyereményük átvételének feltételeirõl emailen fogjuk értesíteni 2022. június 13-án.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére