Jelenlegi hely

Januártól kilesheted a Debreceni Reptér titkait!

2022-ben Debrecenben is indul a reptérlátogatás, a Légiközlekedési Kulturális Központ és a reptér közös programjaként.

Végiggurulnál a kivilágított futópályáján egy Ikarus autóbusszal? Belesnél a régi katonai hangárok egyikébe?

Élmény és tanulás a a légiközlekedés titokzatos világáról a repülőtér kulisszái mögött akár óvodás csoportoknak is!

Izgalmas, háromórás program vár azokra, akik szeretnének a Debreceni Nemzetközi Reptér kulisszái mögé belesni: utasbiztonsági ellenőrzés, csakúgy, mintegy igazi utazás során; az induló és érkező légijárművek megfigyelése közelről, a futópályával párhuzamos régi fel- és leszállópályáról; a földi kiszolgálás, egy 180 férőhelyes repülőgép felkészítésének megfigyelése...

Egészen rendkívüli élmény a debreceni repülőtéren nemcsak a kivilágított futópályáján panorámabuszozni egy Ikarus autóbusszal, és belesni a messziről domboknak álcázott régi katonai hangárak egyikébe. A látogatók megismerhetik a reptéren szolgálatot teljesítő tűzoltók és légimentők bázisát és tevékenységét is.

Forrás

A különböző korcsoportokra tervezett programokra túravezetők kísérik el a látogatókat, élvezhető, edukatív módon kommentálják az aktuális eseményeket, és átfogó képet adnak a polgári légiközlekedés múltjáról, jelenéről, kulisszatitkairól, valamint a repülős hivatásokról.

Forrás

A hétvége a családoké, a hétköznapok az iskolásoké és az ovisoké

A debreceni egyéni reptérlátogatások a tervek szerint 2022 januártól szombatonként indulnak. Míg hétközben az óvodás- és iskolás csoportokat várják a szervezők élménygazdag osztálykirándulásra vagy akár pályaorientációs napra az adott korosztály igényeihez igazított tematikus tartalommal.

Európa számos nemzetközi repülőterén kínálnak hasonló programokat, de a budapesti ezek közül is egyedülállónak számít, mert a látogatócsoportok csak itt szállnak ki több alkalommal ki a muzeális értékű Ikarus nosztalgiabuszokból a gurulóutak, futópályák közelében. A jó hír, hogy így lesz ez Debrecenben is.

Tervezhető túrák

A hamarosan induló reptérlátogatások meghirdetett időpontjairól a Légiközlekedési Kulturális Központ és a Reptérlátogatás oldalakon tájékozódhatnak. A túravezetés nyelve a magyar, de külön kérésre angolul is megoldható.

Jegyárak

A reptérlátogatásra szóló belépőjegyek kizárólag online foglalási felületünkön bankkártyával vagy ajándékutalvánnyal fizethetőek.
Alsó korhatár normál reptérlátogatásokra 6 év, családbarát túrákra 3 év. 

Teljes árú (felnőtt) jegy 2 900 Ft/fő

Kedvezményes árú (gyermek, diák, nyugdíjas) jegy 1 900 Ft/fő
Sajnos 5 éves kor (óvoda nagycsoport) alatti gyerekeket nem tudnak fogadni a Repülőtérlátogatási programon.  

Családi jegy

Családi jegy ára 6900 Ft

Családi jegy vásárlása 2 felnőtt + 2 gyermek részvetele esetén váltható ki;

2 felnőtt + 3 vagy több gyermek részvételével kiegészítő gyermek jegy ára 1000 Ft, legfeljebb 6 gyermekig! A 7. gyermek és a felett kedvezményes árú jegyet állítunk ki! 

Csökkentett árú jegyre jogosultak:  

  • Gyermekek 5-16 éves korig 
  • Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok, hallgatók  
  • Nyugdíjasok  
  • Fogyatékkal élők 

Ferihegyi Repülőmúzeum: Aeropark Budapest

A szovjet hadsereg kiállítási célokra kapott Il–14T repülőgépével alakult meg 1988-ban akkor még a budapesti repülőtér belterületén a "repülőtéri skanzen". Majd 25 év alatt a terület, a kiállított légiközlekedési és földi közlekedési eszközökből alakult ki mára az Aeropark néven működő kiállítás. A parkosított területen 12 gép tekinthető meg, a legtöbb nyitva áll vagy kérésre kinyittatható a repülés iránt elkötelezett múzeumőr-személyzet kalauzolásában. A téliesített Aeropark épületében belépődíj fejében díjmentesen használható repülőgép-szimulátor mellett múzeumi ajándékbolt és kávézó, színvonalas mosdóhelyiség is található.

A budapesti Aeropark (Forrás)

Az Aeroparkot működtető Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft (LKK) és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér között egy éve köttetett az az együttműködési megállapodás, melynek eredményeként 2022. januárjában a nyilvánosság számára Debrecenben is elindulnak a reptéri élménytúrák. 

ADL - Debrecenimami

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére