Jelenlegi hely

Adventi vásárokból sosem elég! Még Debrecenben sem!

Hallottad? Debrecenben nem egy adventi vásár lesz idén! Hívott kedves barátosném, és bevallom, megdobbant a szívem. Imádom az adventi-téli vásárok illatos, színes forgatagát! A forralt boros séta a kivilágított utcákon, a karácsonyi zenék alatt morajló vidám emberi hangok, az édes-sós finomságok annyi szépet ígérnek.

Adventi vásárok Debrecenben

A cikk írásának napján épp kerek egy hónapunk van karácsonyig. Nem véletlen, hogy felmérve az idő rövidségét és a beszerzésre váró meglepetéseket, körülnéztünk, ugyan hova érdemes menni a különleges ajándékokért.

Már a klasszikus debreceni adventi vásár sem a régi!

Valóban, a hagyományos főtéri adventi vásár megújult: jóval nagyobb területen találkozhatunk az ehető, iható, viselhető és ajándékozható portékákat árusító faházakkal.

A Piac utca mellett a Csapó utcán, a Rózsa utcán és a Dósa nádor téren is színes forgatag vár majd. Majdnem 100 árus ontja a fa-, kerémia, ékszer, mézeskalács, gasztronómiai, bőr, táska, fűszer, sajt, textil, kötött, faragott, szaru, csont termékeket... végiggondolni is rengeteg!

Az Adventi kirakodóvásár nyitvatartása: hétköznapokon 12 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 9 és 21 óra között várja november 28-tól december 23-ig a látogatókat.

A vásár a jelenleg érvényben lévő szabályozások alapján védettségi igazolvány nélkül látogatható!

Népművészet és design váltja egymást hétvégenként

Bizony, a volt Aranybika épületében, az Adventi Kuckóban a Piac utca és a Bajcsy-Zsilinszky sarkán a négy adventi hétvégén különleges vásárok lesznek.

A CS.A.K Design vásár alkotóinak művei szombatonként, míg vasárnaponként Népi kézműves adventi vásár várja a látogatókat.

A vásár 10.00 és 19.00 között tart nyitva.

Advent első vasárnapján: vásár a Tímárházban

A Tímárházban november 28-án, az első adventi vasárnap a Tímárház kézműves mestereinek adventi vására lesz. Ékszerek, szőttesek, hímzések, csipkék, fazekas munkák várják a kedves látogatóinkat.

Régiséget a piacról

Természetesen az ország egyik legjobb régiségvására mellett nem mehetünk el szó nélkül. December 19-én kerül sor 2021 utolsó régiségvásárára. A helyszín új: a Nagyerdőn, a Stadion északi zárt parkolójába került át a vásár.

Termelői piacok Debrecenben

Aki teljesen rákattanna a vásározásra, az a Hajdúsági Termelői piacokra is ellátogathat még decemberben is.

2021-ben december 4.-én a Sámsoni út 57.; december 7-én a Huszti lakóparknál, míg december 11-én a Gyergyó utca 1. alatt lesznek az év utolsó piacai. A szervező a Hajdúság Éléskamrája szervezet, részleteket ITT találtok.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére