Jelenlegi hely

KARANT-ANYA TESZT

Te melyik típus vagy? Csak vidáman!

2020. április 24.

1. Hogyan indul a nap?
A: Dudorászva kelek, mosolyogva ébresztem a gyerekeket, jókedvűen készítem az egészséges reggelit. Jómagam zöld teát fogyasztok.
B: Álmosan kitámolygok a hàlóból. Felrázom a gyerekeket. Megkenek néhány szelet kenyeret vajjal meg valami izével, amit a hűtőben találok. Magamnak kávét főzök. Fél litert.
C: Morogva trappolok ki a szobából. Beorditok a gyerekszobába, hogy “ébresztő”! Összeöntöm egy tálba a müzlit és a tejet. Magamnak ugyanezt, csak tej helyett kávéval.

2. Hogyan ébrednek a gyermekei?
A: Mosolygósan, kipihenten. Felöltözve, fésülködve jönnek elő. (Az esetek többségében kézenfogva, nagy szeretetben egymás iránt.)
B: Az ébresztő után (nem) sokkal felöltözve - furábbnál furább ruhákban. Mosdatlanul. Egymást lökdösve esnek be a konyhába.
C: Pizsamában, mosdatlanul. Az egyiknek már van egy mokesz a szeme alatt. Jó esetben délre felöltöznek.

3. Hogyan boldogul az otthoni oktatással?
A: Nálunk nem oktatás van, hanem együtt fedezzük fel a tudomány csodás világát. A gyerekek érdeklődőek és lelkesek.
B: Tantárgyról tantárgyra egyre hangosabban ordítok. Délutánra már a szomszéd is tudja az Árpád-házi királyokat.
C: Hol a hajam tépem, hol a falat kaparom. A gyerek nem ért semmit, én még annyit sem. Fèlek, hogy egy agyvérzés hamarabb végez velem, mint bármilyen vírus.

4. Milyen szabadidős tevékenységet végez gyermekeivel?
A: Minden nap alkotunk valamit - ami természetesen újrahasznosított anyagból készül. Hetente többször sütünk közösen. Sokat társasjátékozunk, együtt autózunk, babázunk.
B: Néha megpróbálunk elkészíteni valamit, amit a Facebook kreatív csoportjában látok. Több, kevesebb sikerrel. Közös sütés címén néha hagyom hogy tönkretegyék a konyhát.
C: A falak szabad színezése, a könyvek kreatív újrarajzolása (értsd: összefirkálása) jelenti a kreatív foglakozást. Nèha romba döntik a konyhát (is), ami után napokig takarítok. Népszerű azonban a sport tevékenység: box, birkózás, karate - egymás (és a törékenyebb tárgyak) ellen.

5. Milyen a házastársával a viszonya?
A: Szeretetben és egyetértésben neveljük a gyermekeinket. Megosztjuk a feladatokat, figyelünk egymás igényeire.
B: Az étkezéseknél találkozunk. Ő home-officeban nyomja. Én próbálok túlélni a gyerekkel. Ha konfliktushelyzet van, biztos másképp látjuk és oldjuk meg.
C: Egyre kevésbé hasonlít ez a szakállas hobó a férjemre. De mivel alig látom - azt mondja dolgozik- így nem nagyon zavar. Sokszor csak az elhagyott zoknikból tudom, merre járt a házban.

6. Mennyire ad magára az otthoni karanténban?
A: Minden nap feldobok egy kis sminket, elkészítem a frizurám. Igyekszem csinos lenni itthon is, sokat tornázom, hisz a családom a legjobb formámban kell lásson.
B: A kedvenc melegítőm vagy mosásban van, vagy rajtam. A sminkcuccaim valahova a fiók mélyére csúsztak. A hajam egy hete ugyanabban a copfba van fogva.
C: Van nappali és éjszakai pizsamám. Néha felveszem a köntöst - ha hűvösebb van. Samponunk nincs, csak élesztő, de azzal nem lehet hajat mosni. Próbáltam...

7. Mit szeret a legjobban ebben a karanténos időszakban?
A: Imádok minden egyes pillanatot amit a családommal tölthetek. Végre van időm több emeletes tortát sütni, 4 fogásos ebédet csinálni. Most varrhatok, kertészkedhetek, pihenhetek kedvemre.
B: A melegítőm. A kàvéfőzőm. A teli borospoharam.
C: A zent, a nyugalmat és békét, amit a xanaxnak és a bornak köszönhetek. Ja, és a csokoládés kaja (cukor ?) kómát. A bort mondtam már? És a csokit?

8. Mit tart meg a mostani életéből a vírus utáni időkben?
A: Szeretnék ezután is házi kenyeret sütni és figyelek, hogy csak egészséges ételeket egyének a gyermekeim. Ezután a ruháimat is magam varrom majd - a környezettudatosság jegyében.
B: A melegítőm! Nagyon egymáshoz nőttünk. Szó szerint! A gyerekek által készített sok szép dolgot - papírgyűjtésig.
C: A gyerekeimet. A fura hobó kinézetű pasast. (Furcsán vonzónak találom újabban...- lehet a bor hatása.) Ja, és vész estére a boros és kávés poharam

Szerző: Pál Veronika
- Miskolcimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére