Jelenlegi hely

Vitéz László és az „elcsupikálandó” ellenség

Rajzpályázat a Vojtina Bábszínházzal Vitéz Lászlóról Kemény Henrik emlékére. Te már gondolkodtál azon, a mai modern világban kit kellene jól fejbe vernie palacsintasütőjével?

Biztos hallottatok már Vitéz Lászlóról, ugye? Ő az a piros ruhát és sapkát viselő, hosszú, piros orrú bábfigura, aki palacsintasütőjével móresre tanítja, ahogy ő mondja „elcsupikálja” az ellenségeit: ördögöket, szellemeket, uraságokat!

Vajon napjainkban Vitéz László, mint hős, kiket tekinthet ellenségének, kikkel küzdene meg, milyen gonosz lényekkel találná szembe magát? Kit kellene neki MA, 2020-ban a palacsintasütőjével „elcsupikálnia”?
Ha elképzeltétek a szereplőket és a jelenetet, akkor rajzoljátok vagy fessétek le nekünk!

Az alkotások beküldési határideje: Február 21.

A további információkat a Vojtina Bábszínház oldalán ITT találjátok.
 

Az alkotásaitokat 2020. február 21-ig személyesen vagy postai úton juttathatjátok el a Vojtina Bábszínházba (4026 Debrecen, Kálvin tér 13.).
Képeitek hátoldalára ne felejtsétek el ráírni saját neveteket, életkorotokat, otthoni címeteket vagy iskolátok nevét és címét, illetve a rajzpályázat címét: 
Vitéz László és az „elcsupikálandó” ellenség

Képeitek közül a kiállításunk rendezői és megalkotói: Láposi Terka, Szabó Kártik Zsuzsa és Surányi Gergő választják majd ki a számukra legkedvesebbeket.

A kiválasztott képek alkotóinak jutalma egy 3 fős családi belépő a 2020. március 8-án (vasárnap) 10.00 órától kezdődő Vitéz László és az elátkozott malom című előadásra, vagy a 2020. március 15-én (vasárnap) 10.00 órától kezdődő Vitéz László: Az elásott kincs című előadásra a Vojtina Bábszínházba, illetve az „Életem a bábjáték bölcsőtől a sírig” című könyv, mely Kemény Henrik életmeséit örökíti meg.

Alkotásaitokat a bábszínház Gyerkőcfalán most is kiállítják, így ha betértek, viszontláthatjátok alkotásaitokat.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére