Jelenlegi hely

Csizmafényesítő hét a Vojtinában

Nemcsak a bábszínházi előadások, de a Csizmafényesítő hét, egy új kiállítás és a Könyvgyüjtő akció is izgalmassá teszi a Vojtina Bábszínház beli látogatásodat, ha decemberben benézel.

Csizmafényesítő hét - Mikulásváró a Vojtinában

Nagy izgalommal, kedves ismerősként várja idén is a Mikulást a Vojtina Bábszínház összes bábja és színésze. A Mikulás a kicsiket és a nagyokat meglepve náluk időz december 2. és 7. között.

Előadások:

December 2-án (vasárnap) 10.00 órától a

  • Vitéz László és az elátkozott malom című előadást láthatjátok a színházteremben Pályi János előadásában.
  • Menjünk el a látására! című betlehemes rítusjáték vár Benneteket a játszószínházban!

A Csizmafényesítő héten a színházteremben a Vitéz László és az elátkozott malom, A székely menyecske meg az ördög és Az előszobaszekrény boszorkánya című előadásokat, a játszószínházban pedig a "Menjünk el a látására!" című betlehemes előadások láthatóak.

Mesekönyvgyűjtő akció

A KönyvSziget (KöSzi) csapata szeretné bővíteni a tematikus, nyitott könyvespolcok számát a városban. Egy kifejezetten gyerekeknek szóló polc létrehozását tervezik a Kék Erdő Alapítványnak is otthont adó nagyerdei villában (Komlóssy út 54.). A Vojtina Bábszínház munkatársai szeretnénk ennek a gyerekeknek szóló könyvespolcnak a kezdő könyvkészletének az összegyűjtését segíteni.

Ha akad egy már megunt, de jó állapotú könyved, vagy szeretnéd a kedvencedet másnak is megmutatni, mert Te már kinőtted, itt al alkalom!

A felajánlásokat december 9-ig (vasárnapig) várják a bábszínház portáján hétköznapokon 8-17 óráig, szombaton és vasárnap 9-12 óráig. Az összegyűlt mesekönyveket december 13-án (csütörtökön) 13.00 órakor a Kék Erdő Házban adják át.

„Szép kerekek forogjatok” avagy meséljem-e?  című kiállítás

Tizenkettő, főleg varázsmese képi világából készült válogatás, mely a bemutatott mesei díszleteken, bábokon keresztűl az óramutató járása szerint elinduló néző különböző lelkiállapotokkal ismerkedhet meg. A virágot lépő lányból ismert tisztaság szépség általi megmutatkozásával vagy A halhatatlanságra vágyó királyfi meséje az ember legmélyebb vágyát és hitét jeleníti meg az örök életben. De megtalálható még az Őztestvérek, A Jancsi és Juliska és sok-sok mese alakjai és az általuk képviselt örök kérdések és szimbólumok. Séta a mesék és bábok birodalmában, kalandozás a lelkekben…

A bábokat és díszleteket tervezte: Bodor Judit és Majoros Gyula; a kiállítást összeállította Láposi Terka, Szabó Kártik Zsuzskával és Surányi Gergővel

A kiállítás látogatható: 2018. november 14-től 2019. január 7-ig (hétfő-péntek: 8-17 óráig, szombat-vasárnap: 9-12 óráig)

 

 

Fotó: Vojtina Bábszínház, Debrecenimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére