Jelenlegi hely

Itt vannak a debreceni tökös programok

Halloween: lehet szeretni vagy nem szeretni, de az tény, hogy az angolszász ünnep szép lassan beszivárgott az életünkbe. Néhány éve talán még rácsodálkoztunk a magyar kultúrkörtől (Mindenszentek, Halottak napja) olyannyira eltérő témára, a csontváz- és boszorkányjelmezekre, vagy a „szellemes” édességekre. Mindenesetre a Halloween jó alkalmat szolgáltat programok szervezésére. Idén is van miből választani Debrecenben:

Könyvek és tudomány

Október 28-án 17-20 óráig Halloween buli lesz a Debreceni Pagony könyvesboltban a Csokonai Színház és a Lehetsz Király - A Kicsikért, hogy Naggyá válhassanak és a Természettár közreműködésével.

November 2-4. között az Agóra Tudományos Élményközpont különleges, halloweeni foglalkozásain igazán kísérteties dolgokat készülnek: a gyerekek a Bitek segítségével rémisztő szellemet, hátborzongató jelmezt vagy ijesztő töklámpást alkothatnak. A legfélelmetesebb találmányt díjazzák is.

Interaktív Halloween

A Csapó utcai bevásárlóközpont is készül programokkal: október 29-e és november 6-a között misztikus Halloween veszi kezdetét, ahol különféle szigeteken ismerkedhetnek meg a gyerekek a hiedelem történetével, és interaktív játékon keresztül bekapcsolódhatnak az események forgatagába – mindezt varázslótanoncokként, idegenvezető segítségével. 

Életre kel a Vidámpark

Talán a legnagyobb buli a Nagyerdei Kultúrparkban lesz: október 29-én, szombaton, 17-21 óra között színes programkavalkád várja a halloweenezni vágyókat. Lesz például boszorkánypatkolás élő boszorkányokkal, tradicionális Halloween-i játékok, tűzzsonglőrök, zombi vonulás és boszorkányjósda is. Az arc- és portréfestés, valamint a tökfaragás sem marad el. Életre kelnek a Vidámpark alvó játékgépei is (dodgem, lovasforgó, kukac hullámvasút, kisvasút, repülős forgó, elvarázsolt kastély).

Szellemerdőbe visz a Zsuzsi

Október 29-én, 17 órakor indul a Zsuzsi vasút Halloween bulija. A szervezők az idei év legizgalmasabb éjszakai vonatozását ígérik a szellemekkel teli erdőbe, ahol a bátrakat félelmetes kalandpálya várja. A jelmezverseny minden résztvevője ajándékot kap, a tábortűz melletti rémtörténetek hallgatóit pedig sütőtök is várja.

 

Október 29-től november 6-ig a Kerekerdő Élménypark is halloweeni cirkuszshow-val gazdagítja gyerekeknek szóló programjait.

Esti fürdőzés több helyen is lesz

Október 29-én 14 órától Hajdúszoboszlón, a Kulturális Központban kifejezetten gyerekeknek rendeznek Halloween Party-t, este pedig az Aqua-Palace élményfürdőben zenés esti fürdőzés és habparty várja a látogatókat.  Október 28. és november 6. között az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő Debrecenben hosszabbított nyitva tartással várja vendégeit: az élményfürdő 10-21 óráig, a baba-mama pihenő 10-20.30 óráig tart nyitva.

A Pusztán is készülnek

Október 29-31-ig Hortobágyon a Pusztai Állatpark rendhagyó programokkal várja vendégeit: tökfaragás, tökdíszítés, tökfestés, sütőtök és sütőtökös finomságok sütése mellett különböző tökös játékok (mint például tök bowling vagy almahalászat) is előkerülnek.

Az összes programért kukkants be a programajánlónkba!

Forrás: Debrecenimami I Fotók: Facebook, Pinterest

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére