Jelenlegi hely

Örökmozgó család

Beküldő lakhelye: Budapest

Pályázat tartalma: szöveges válasz az első két kérdésre, saját gyermekrajz

Mi okoz számodra legnagyobb örömöt a gyermekeiddel kapcsolatban?

Látni, ahogy fejlődnek.

Ahogy napról napra fejlődnek, és látni hogy az a sok energia amit belefektetek a nevelésükbe nem vész el. 

Időpontra mentünk és mindig nyugtatni kellett a lányomat, hogy odaérünk időben, és nem késünk el. Egy pár hét múlva (sajnos) elcsúsztunk az időbeosztással és siettettem hogy gyerünk mert elkésünk. Erre a lányom megszólalt: "Anya! Ne azt mondogasd, hogy elkésünk, hanem hogy időben odaérünk!" Nem tudom szavakkal leírni milyen boldogság töltött el abban a pillanatban. 

Mi a legnehezebb számodra a gyermeknevelésben?

A hiszti, dac, ellenállás, feleselés kezelése.

A hiszti,a dac, a duzzogás nálunk sajnos mindennapos játszmázássá vált. A lányom nagyon impulzív, érzései nagyon intenzívek. Ha dühös, feszült nagyot kiabál, csapkod. Ha hisztis akkor úgy tesz mintha zokogna nagyon hangosan de könnycsepp egy szál sem. Hosszú hónapok során rájöttem ha a sablonos mondataimat mondom: Fejezd be! Ne hisztizz! az csak olaj a tűzre. Megölelem és megvárom amíg elül a vihar. Pár hete volt hogy, az ovistársa az anyukájával játszóházba mentek, és a lányom is csatlakozni akart, de sajnos én nem így készültem. Zengett az ovi folyosója, úgy sírt. Úgy érzem, hogy az ehhez hasonló szituációktól pár perc alatt éveket öregszem. A testvérét mai napig nehezen fogadja el, már 1 éve velünk van, de a konfliktusok elég sűrűek.

Miért szeretnél részt venni a szülői kommunikációs tréningen?

Megvettem az erről szóló könyvet is, és nagyon tetszik, mert rávilágított mit kell másképpen mondanom, vagy tennem. El is kezdtem gyakorolni a problémás szituációkban is, ami nagyon nehezen ment az (berögzült válaszaim miatt is)elején, majd egyre jobban sikerült. Azonban vannak olyan szituációk amikben megakadok, és nem bírok továbbhaladni. Nagyon nagy segítségemre lenne ez a tréning, mert a lányom már 6 éves, és szeretném őt jobban megérteni, hogy a napjaink kicsit gördülékenyebben menjenek, illetve hogy rájöhessek mi az a cselekvés, viselkedés a részemről amivel generálom a hisztit. Szeretnék változtatni a kapcsolatunkon. Nagyon köszönöm a lehetőséget!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére