Jelenlegi hely

Norvégiába utazik a Verona

A Csokonai Színház a tavalyi évadban indította útjára a CSIP névre keresztelt ifjúsági programját, melynek keretében megszületett az első osztálytermi színházi nevelési előadás, a Verona, 1301. Az elmúlt egy évben több mint 40 iskolai osztályhoz látogattak el a színház művészei és a foglalkozásvezető, Edelényi Vivien, Vranyecz Artúr, Kiss Gergely Máté és Gemza Melinda a Shakespeare Rómeó és Júlia című darabja alapján készült produkcióval.

Az újabb osztálytermi előadás, a Jeruzsálem szeptember végi bemutatóját követően aVerona, 1301 alkotógárdája a norvégiai Bergenbe utazik szakmai tapasztalatcserére. A norvégiai szereplés főpályázója, az InSite Drama a magyar színházi nevelés friss és több évtizedes múltra visszatekintő élvonalából is meghívott innovatív színházakat. Bergenben négy színházi nevelési programot mutatnak be egy minifesztivál keretében (Csokonai Színház: Verona 1301; Hevesi Sándor Színház: Peter; Kerekasztal Színházi Nevelési Központ - InSite Drama: Az óriás ölelése;  InSite Drama: Kispad), majd a témában nemzetközi szaktekintélynek számító Bergeni Egyetem oktatóival és hallgatóival, illetve magyar és norvég színházi szakemberekkel közösen szakmai workshopokon, előadásokon, mesterkurzusokon  is részt vesznek.

A színházi nevelés olyan színházi előadást is tartalmazó művészetpedagógiai program, amelyek során az alkotók interakcióba is lépnek a diákokkal, velük együtt gondolkodnak a színházi részek által felvetett kérdésekről. Ez történhet beszélgetés formájában is, de gyakran a résztvevők szerepbe is léphetnek, a történet íróivá és rendezőivé is válhatnak. A programok helyszíne általában maga az osztályterem.

A Verona 1301 alkotói október 2-án egy hétre utaznak Bergenbe.

 

Forrás: Csokonai Színház
Fotó: Máthé András
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére