Jelenlegi hely

Zokni nyuszi

Kezdődik a tavaszi szünet, reméljük, minél több időt tudunk a természetben tölteni, játszani, kirándulni. Ha mégis úgy jártok, mint mi, hogy támad a nátha, köhögés, láz, na meg ilyenkor lóg az eső lába is, mégis szeretnétek hasznosan eltölteni a lakásba zárt időt, megmutatunk egy nagyon jó kézműves ötletet. Kicsik, nagyok egyaránt elkészíthetik.

 A hozzávalók minden háztartásban megtalálhatóak:

  • páratlan zokni
  • egy-két csésze rizs, vagy bab, vagy ha akad hungarocell golyók esetleg vatelin
  • zsineg, fonal
  • ragasztó
  • olló

Elkészítés:

1. A zoknit megtöltjük valamelyik töltőanyaggal, éppen amit otthon találunk. Akár vegyesen is tölthetjük. A rizs és a bab tartást ad neki, viszont súlyosabb is lesz. A vatelin jól formázható. Célszerű az aljába az előbbieket tölteni, és a fej részébe a könnyebb tölteteket tenni. A töltés megkönnyítéséhez a zoknit húzzuk egy ragasztószalagra, vagy egy széles szájú pohárra.

2. Mikor megfelelő keménységűnek érezzük a nyuszit, kössük el a nyakánál lazán. Formázzuk meg a testét és a fejét is.


3. A zokni szárától pár centivel lejjebb kössük el a nyuszi fejét ott, ahol a füle fog kezdődni.

4. Ha kell, újra formázzuk a fejét, és a testét, a nyakánál most már szorosan kössük el.

5. A fülnél vágjuk be a kötésig és formázzuk meg a fülecskéit.

6. Kész a nyuszi teste, jöhet a dekoráció.  Nézzünk szét a varró dobozban, sok hasznos dologra akadhatunk. A nagyobbak varrhatnak, a kisebbek ragaszthatnak, rajzolhatnak. Köthetünk a nyakába sálat, készíthetünk fonalból hajat, szalagból masnit.

 

A nyuszikat és a fotókat Farkas Szilvia és gyerekei készítették.

(Debrecenimami)

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Sajtburger leves - A folyékony buresz, amiben a gyerek észre sem veszi a zöldséget!

Ugye ismerősek azok a világvége-hangulatú pillanatok, amikor a hűtő előtt állsz, és azon gondolkodsz, mi a csudát főzz? Közben a család olyan válaszokkal támogat, mint „mindegy”, „nem tudom”... 
Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Ferenc, János, Borbála, Mikulás... igazán gazdag jeles napokban és különleges alkalmakban december hónap. Mit is csináltak régen elődeink? Honnan tudták, milyen időjárásra számíthatunk vagy kinek hogy hívják majd a jövendőbelijét? 
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Egy tészta és sok szósz

Egy tészta és sok szósz

Van itthon egy kis hús, egy kis ez, egy kis az, de mi legyen belőle? Persze a fénysebességénél is gyorsabban, az sem baj, ha a maradékok is eltűnnek… Na erre ideálisak a szószos tésztaételek és egytálételek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére