Jelenlegi hely

Séta a kivilágított debreceni adventi vásárban

Nemcsak körbesétáltunk a vásár első napján, de kóstoltunk, sőt, összeszedtük a nyitvatartásokat is. Sétálj körbe velünk otthonról, és keresd meg a legjobb családi programokat!

Akár gyalog, akár a kivilágított adventi fényvillamossal érkezünk a debreceni Adventi vásárba, egy igazi mesevilágba csöppenünk.

A Debreceni adventi vásár minden évben egyre nagyobb területen, egyre látványosabb és több programot kínál. Idei sétánkon bejártuk a Piac utcát, a Kossuth teret, a Dósa nádor teret, a Csapó utcát és az Adventi házikót. Persze kóstoltunk forralt bort és forró csokit, frissen készült karamellát és kürtős kalácsot.

Az idei leglátványosabb eleme a barokk körhinta a Dósa nádor téren. Mely ezzel igazi gyerekparadicsommá vált, hiszen ide költözött át a Kisvonat is, mely a kivilágított erdei állatokkal igazi kis mesevilág körül zakatol.

Az észak-olaszországi Montagnana városában, kézműves kisipari körülmények között készült barokk körhinta biztosítja a kisebb gyermekek örömét a Nagyerdei Kultúrparknak köszönhetően.

Nyitvatartás: december 23-ig hétfő-csütörtök, vasárnap 15:00-20:00; péntek-szombat 14:00-21:00; dec. 23., szombaton19:00-ig. Korosztály: 3-14 éveseknek és/vagy 50 kg testsúlyig lehetséges.

A Piac utcán természetesen megtaláljuk idén is a Jégfát és a hatalmas kivilágított gömböt is.

A Nagytemplom előtt áll a színpad, kivilágított angyalok őrzik. A 100 faházban a jellemző vásári téli italok és ételek mellett kézműves és magyar termékek, ajándéktárgyak, ékszerek, gyertyák, kézzel festett üvegdíszek, ruházati termékek vásárolhatóak.

Adventi vásár Nyitvatartás: A 2023. november 25 – 2023. december 23-a között; naponta 9 - től este 21 óráig, péntek és szombat este 22 óráig.

Aki melegben szeretné élvezni a vásári forgatagot, üldögélhet a Hüttében, a csodálatosan feldíszített Adventi kuckóban vagy néhány vendéglátóhely karácsonyi hangulatú melegedőjében.

Meseváros

Az idei újdonság a Meseváros, mely különleges téli házikókkal, színes égősorokkal megvilágított festett dekorációkkal, az óvodák által feldíszített kicsi cserepes karácsonyfákkal varázsolja mesevilággá a kis teret.

Meseváros mesekapuja is mesés, Diótörő katonái őrzik a fényből épített dobozt.

Programok az Adventi kuckóban

Az Adventi házikó egyedi hangulata családi fotózásra csábít, de alkalmanként kézműves programokat is tartanak itt. Ugyanitt november 25. – december 23-a között  Adománygyűjtés Debreceni Karitatív Egyesület szervezésében. 

Az Adventi Kuckó részletes kézműves és családi programjait ITT találod. 

A debreceni Adventi vásár térképe

Semmiképp ne hagyd ki a Dósa nádor téri karácsonyfát, gyönyörű látvány!

Ez a tavalyi fa, idén még ennél is szebb látvány! Nem akarunk mindent spojlerezni, így nézzétek meg Ti is!

A szavazásról se feledkezz meg! 

Szavazz, hogy melyik a

  • a legszebb megjelenésű vendéglátó egységet;
  • a legszebb megjelenésű kereskedő egységet;
  • a legjobb kiszolgálást nyújtó vendéglátót vagy kereskedőt.

Szavazni a faházakon található sorszámok segítségével, kategóriánként van lehetőség online a Debreceni Advent weboldalán egészen december 13-án 12:00 óráig.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére