Jelenlegi hely

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Nagyon sok helyen szerte az országba egyre szebb karácsonyi díszkivilágításokkal, izgalmas vásárokkal találkozunk. Akad néhány hely és esemény, ami kiemelkedik ezek közül. Az ötletek, kínálatuk, a helyszín vagy maga a dekoráció teszi egyedivé ezeket. Érdemes a decemberi programok közé beilleszteni egyet-egyet belőlük.

Adventi Kölyöknapok a Nemzeti Színházban

Adventi kölyöknapok a kisgyermekes családoknak november 28., december 5., 12. és 19-a vasárnapokon 10 órától 13 óráig.  A kézműves foglalkozások mellett, hétről - hétre más, ünnepre hangoló előadások, koncertek és hagyományos betlehemi műsorok várják az érdeklődőket. Minden vasárnap a Színház különböző játéktereiben kerül sor a következő adventi gyertya meggyújtására.

Forrás

A programok ingyenesek, a részletes leírásban feltűntetett helyre kérjük regisztráljanak.

Szentendrei fények

A Szentendrei Kulturális Központ idén is megszervezi az "Advent Szentendrén" programsorozatot és ünnepi díszbe öltözteti a várost 2021. november 27-től 2022. január 10-ig.

A központi helyszín a Fő tér, ahol a város hatalmas karácsonyfája mellett az adventi koszorú, betlehem és világító hógömbök is helyet kapnak. Adventi vásár a sétálóutcában, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások is várják a látogatókat az öt hét alatt. Nem maradhat el a már hagyománnyá vált városi gyertyagyújtás sem, amit ünnepi műsor és fényfestés kísér.

A részletes programokat ITT találod.

Forrás

Adventi Ablaknaptár

A "világító adventi kalendárium" játékot Solymáron 2016 óta játszák. Másoknak is megtetszett, átvették és rohamléptekkel terjed, a Facebook csoportjaiban szerveződnek már az idei jelentkezők.

A játék lényege ugyanaz, mint az adventi naptárnál csokival. December elsejétől minden nap másnak a kidíszített ablaka van feldíszítve, kivilágítva, benne a szintén világító aznapi számmal. Az ablakdíszítők között a napokat sorsolás útján osztjuk ki. Így karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít, végül pedig Szenteste egyszerre világít már az összes ablak. Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak az meglepetés, mert azt a vadászoknak, a faluban sétálva kell megkeresniük, ezzel azt az ablakot „kinyitniuk”, lefényképezni és feltölteni a képet a település csoportjába.

Az Adventi Ablaknaptár csoportot ITT találod.

Forrás

XX. Adventi Kastélynapok a Gödöllői Királyi Kastélyban

„…hogy az Ünnep teljes legyen…”

2021. december 18-19. között újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 20. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várunk minden kedves látogatót!
A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn. Kicsik és nagyok gyermekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására.

Az esemény részleteit ITT nézheted meg.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Az ország egyik legnagyobb temploma előtti tér csodálatos helyszín az adventi programokhoz. A tavalyi elmaradt ugyan, de idén komoly biztonsági előírások mellett megrendezik. Programokból: “Advent Anno” fotókiállítás; vásár; gasztronómiai kalandok; fényfestés; korcsolya, selfipont és persze gyertyagyújtás közösen.

Az aktualitásokért KLIKK ide.

Forrás

Debreceni Fények

Több, mint 200 ezer fényforrás díszíti majd idén is Debrecen belvárosát. Az egyik legszebben kivilágított városban igazán élmény az adventi séta. A Piac utcai árusok és illatos ital-ételkínálata mellett a különlegességeket sem lehet kihagyni. A 18 méter magas karácsonyfa mellett hagyományosan rénszarvasszán áll, de itt van az ingyenes korcsolyapálya, a kisvonat, a Debrecen Eye, selfipont, Jégfa. A hatalmas karácsonyi díszgömbbe akár tizen is beférnek. Számtalan apró meglepetést kínál a rendezvénysorozat, a részleteket ITT találod.

Tavalyi képes beszámolónkat a Debreceni Adventi fények közötti sétáról pedig ITT olvashatod.

 

Adventi programok a Ráth György-villában

Az Iparművészeti Múzeum hagyományos adventi programjának idei helyszíne a Ráth György-villa.

Az idei adventben különleges hangulatot varázsolunk a Ráth György-villa enteriőrjeibe! A négy ünnepi vasárnapon egy-egy gyertya meggyújtásával, zenés műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal és tárlatvezetéses programokkal várjuk látogatóinkat. Kortárs iparművészek pedig kifejezetten erre az alkalomra készítenek majd ünnepi installációkat a szecesszió jegyében, ezeket A mi szecessziónk kiállításban lehet majd felfedezni.

Forrás

A részletes programok ITT megtekinthetőek.

Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Tavaly a járvány miatt nem épült meg, de idén szerencsére újra megtekinthető. Minden nap 9 - 17 óra között vár Charlie, a Gólya,

a Vörsi Betlehem, a Szent Márton Templom, az adventi vásár, a betlehemi pásztorjátékok, a kültéri betlehem.

Forrás

Részletes beszámolónkat ITT olvashatod a Vörsi Betlehemről.

Déryné Program adventi kalendárium

Nem mindenki teheti meg, hogy körbesétál az adventi hangulatú vásárokban. A Déryné Társulat előadásában minden hétköznap 19 órakor a Facebook oldalukon követhető az Adventi Kalendárium "ablaknyitása" egy-egy különleges produkcióval!

Forrás

ADL - Debrecenimami

Cikkünket folyamatosan frissítjük, nézz be hozzánk később is!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére