Egy egész várost építettek fel mézeskalácsból idén is a debreceni Aquaticum Hotelben: a mézeskalács csoda ezúttal is több hét leforgása alatt készült el Mile József világbajnok mesterszakács és csapatának köszönhetően. A 2,5 m hosszú és 2,5 m széles, aprólékosan kidolgozott mesevilághoz 140 kg lisztet, 1000 db tojást, 29 kg mézet, 160 kg porcukrot, 4 kg fahéjat, 18 kg vajat és 1 kg szegfűszeget használtak fel.
A kompozícióban természetesen megtartották az ünnephez kötődő klasszikus motívumokat is, az apró részletességgel kidolgozott épületek és a fenyvesek közötti teret vidám mézes figurák, szarvasok, valamint egy fáradhatatlan kisvonat zakatolása kelti életre.
A kiállított mézeskalácsvárost minden érdeklődő megtekintheti az ünnepi időszakban a szálloda recepciójánál.
Forrás és fotók: Facebook / Aquaticum Debrecen