Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

Fényjáték és vásári forgatag
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú és betlehemi jászol. Újra várja látogatóit a tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika. 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, ingyenes jégpálya, közel 120 minőségi kézműves és gasztronómia kiállító és szívmelengető programok a Szent István-bazilika előtti téren.

Minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán szép fényfestés lesz, előtte pedig 17:00 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők.

További információ

Időpont: 2022. november 18.- 2023. január 1.
Helyszín: V., Szent István tér- Zrínyi utca

Hangulatos és családias
Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, táncelőadások, gyermekműsorok mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket a Fő téren.  Ingyenes jégpálya lesz a Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén.

További információ

Időpont: 2022. november 25. - december 23. (a korcsolyapálya január végéig van nyitva)
Helyszín: III., Óbuda, Fő tér

Klasszikus új köntösben
Vörösmarty Classic Xmas

Magas minőségű termékekkel, tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai és kézműves-kiállítókkal, békebeli karácsonyi hangulattal fogadja a vendégeket a szilveszterig nyitva tartó Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Népszerű attrakció az ingyenesen igénybevehető kisvonat és a kézműves ház sok érdekes foglalkozása.

További információ

Időpont: 2022. november 19. - december 31.
Helyszín: V., Vörösmarty tér

Téli csodavilág
Winter Wonderland

A Westend Tetőkertben megnyitotta kapuit a Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat, amely egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal.

A szabadtéri, tetőkerti eseményen lesz gyerekkoncert, bábos produkció, kézműves foglalkozás, de közös jótékonysági ajándékgyűjtés is.

További információ

Időpont: 2022. november 18. - december 30.
Helyszín: VI., Westend tetőkert

Advent a Várkert Bazárban

Koncertek, irodalmi és gyerekprogramok, iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás és élő Betlehem is lesz a Várkert Bazár adventi programsorozatában. Vasárnapoként ingyenes kézműves foglalkozások, valamint Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar három tagjának közös táncos-dalos Belefér egy pici szívbe című koncertje várja a családokat.

Emellett bábelőadásokon a Betlehemi történetet és Kippkopp havas kalandjait láthatják a gyerekek, de a Várkert Mozi vetítésein Csajkovszkij Diótörője is szerepel a programban a Royal Balett előadásában.

További információ

Időpont: 2022. november 27. - december 31.
Helyszín: Várkert bazár, I., Ybl Miklós tér 2-6.

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Az ünnepváró adventi programon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok várják a a Hagyományok Házába betérőket.

További információ

Időpont: 2022. december 9-11. 
Helyszín: Hagyományok Háza, I., Corvin tér 8.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére