Jelenlegi hely

Kávéval az ébrenlét is könnyebb!

Néha kifejezetten komoly kihívás nyitva tartani a szemeket. Ha az egész napos fáradtság támad, ha már csendes a lakás, de a feladatok még sorban állnak, vagy ha épp feje tetején áll a világ, megállásra azonban nincsen mód, akkor bizony egy forró, gőzölgő, csábító fekete sokat segíthet túllendülni azon a bizonyos holtponton.

Mitől függ a kávé íze?

Nem egy tényezőtől függ, hogy az a fekete, amit nap, mint nap kortyolsz milyen ízvilágú. Bár kevesen tudják, de a minőségi kávépörkölő az ízletesség megteremtésének lelke. Nagyon nem mindegy, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a készülék, hogy azok a beállítások mennyire finomhangoltak, hogy maga a folyamat mennyiben letesztelt, kipróbált és hogy végül hogyan teljesít? Mert bár nyilván az automatikának hála, amikor már minden egyes részlet stimmel, akkor mehet a pörkölés, s ez a periódus már nem igényel különösebben semmiféle extra jelenlétet vagy egyéb kritériumot. Ám amíg az optimális, azaz kipróbált, a legapróbb részleteket is szem előtt tartó beállítások nem stimmelnek, nincsenek a helyükön, addig a megbízhatóan karakteres és finom végeredmény aligha jöhet létre. Na ezért van az, hogy a speciális paraméterek megálmodásával igazán egyedi ízvilágok hozhatóak létre, amikről ténylegesen nem túlzás azt állítani, hogy utánozhatatlanok.

Milyen típusú kávé passzol hozzád a leginkább?

Ez az a kérdés, amire valójában kizárólag te tudhatod a választ. Az izgalmas kávé shop az a terep, ami felfedezésre vár. Mégpedig a te felfedezésedre. Ha úgy gondolod, hogy készen állsz, akkor belevetheted magad a kávészemek tengerébe. S ha eddig úgy tekintettél a kávézásaidra, mint egy pillanatok alatt “letudott” “kell”-re, akkor itt az idő, hogy egy kicsit másképpen gondolj rá. Elérkezett az idő arra, hogy néhány percre megpihenj, míg a feketédet kortyolgatod és igenis megérdemled, hogy ezek a cseppek egy kulináris kalandozással érjenek fel. Hiszen ekkor vehetsz egy mély levegőt, ekkor gyűjthetsz erőt a további ténykedéshez és ekkor adhatod át magadat a kávézás kényeztetésének. Hogy mindehhez milyen ízjegyek társulnak: csokis, gyümölcsös, diós, édes, keserű, savanykás…kizárólag rajtad áll! De akár időről-időre váltogathatod is a napi feketédet, így plusz ízt csempészhetsz az olykor szürke, néha pedig kifejezetten rikítóan színes mindennapokba.

A fotó forrása:

Africa Studio / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére