Jelenlegi hely

Januártól kilesheted a Debreceni Reptér titkait!

2022-ben Debrecenben is indul a reptérlátogatás, a Légiközlekedési Kulturális Központ és a reptér közös programjaként.

Végiggurulnál a kivilágított futópályáján egy Ikarus autóbusszal? Belesnél a régi katonai hangárok egyikébe?

Élmény és tanulás a a légiközlekedés titokzatos világáról a repülőtér kulisszái mögött akár óvodás csoportoknak is!

Izgalmas, háromórás program vár azokra, akik szeretnének a Debreceni Nemzetközi Reptér kulisszái mögé belesni: utasbiztonsági ellenőrzés, csakúgy, mintegy igazi utazás során; az induló és érkező légijárművek megfigyelése közelről, a futópályával párhuzamos régi fel- és leszállópályáról; a földi kiszolgálás, egy 180 férőhelyes repülőgép felkészítésének megfigyelése...

Egészen rendkívüli élmény a debreceni repülőtéren nemcsak a kivilágított futópályáján panorámabuszozni egy Ikarus autóbusszal, és belesni a messziről domboknak álcázott régi katonai hangárak egyikébe. A látogatók megismerhetik a reptéren szolgálatot teljesítő tűzoltók és légimentők bázisát és tevékenységét is.

Forrás

A különböző korcsoportokra tervezett programokra túravezetők kísérik el a látogatókat, élvezhető, edukatív módon kommentálják az aktuális eseményeket, és átfogó képet adnak a polgári légiközlekedés múltjáról, jelenéről, kulisszatitkairól, valamint a repülős hivatásokról.

Forrás

A hétvége a családoké, a hétköznapok az iskolásoké és az ovisoké

A debreceni egyéni reptérlátogatások a tervek szerint 2022 januártól szombatonként indulnak. Míg hétközben az óvodás- és iskolás csoportokat várják a szervezők élménygazdag osztálykirándulásra vagy akár pályaorientációs napra az adott korosztály igényeihez igazított tematikus tartalommal.

Európa számos nemzetközi repülőterén kínálnak hasonló programokat, de a budapesti ezek közül is egyedülállónak számít, mert a látogatócsoportok csak itt szállnak ki több alkalommal ki a muzeális értékű Ikarus nosztalgiabuszokból a gurulóutak, futópályák közelében. A jó hír, hogy így lesz ez Debrecenben is.

Tervezhető túrák

A hamarosan induló reptérlátogatások meghirdetett időpontjairól a Légiközlekedési Kulturális Központ és a Reptérlátogatás oldalakon tájékozódhatnak. A túravezetés nyelve a magyar, de külön kérésre angolul is megoldható.

Jegyárak

A reptérlátogatásra szóló belépőjegyek kizárólag online foglalási felületünkön bankkártyával vagy ajándékutalvánnyal fizethetőek.
Alsó korhatár normál reptérlátogatásokra 6 év, családbarát túrákra 3 év. 

Teljes árú (felnőtt) jegy 2 900 Ft/fő

Kedvezményes árú (gyermek, diák, nyugdíjas) jegy 1 900 Ft/fő
Sajnos 5 éves kor (óvoda nagycsoport) alatti gyerekeket nem tudnak fogadni a Repülőtérlátogatási programon.  

Családi jegy

Családi jegy ára 6900 Ft

Családi jegy vásárlása 2 felnőtt + 2 gyermek részvetele esetén váltható ki;

2 felnőtt + 3 vagy több gyermek részvételével kiegészítő gyermek jegy ára 1000 Ft, legfeljebb 6 gyermekig! A 7. gyermek és a felett kedvezményes árú jegyet állítunk ki! 

Csökkentett árú jegyre jogosultak:  

  • Gyermekek 5-16 éves korig 
  • Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok, hallgatók  
  • Nyugdíjasok  
  • Fogyatékkal élők 

Ferihegyi Repülőmúzeum: Aeropark Budapest

A szovjet hadsereg kiállítási célokra kapott Il–14T repülőgépével alakult meg 1988-ban akkor még a budapesti repülőtér belterületén a "repülőtéri skanzen". Majd 25 év alatt a terület, a kiállított légiközlekedési és földi közlekedési eszközökből alakult ki mára az Aeropark néven működő kiállítás. A parkosított területen 12 gép tekinthető meg, a legtöbb nyitva áll vagy kérésre kinyittatható a repülés iránt elkötelezett múzeumőr-személyzet kalauzolásában. A téliesített Aeropark épületében belépődíj fejében díjmentesen használható repülőgép-szimulátor mellett múzeumi ajándékbolt és kávézó, színvonalas mosdóhelyiség is található.

A budapesti Aeropark (Forrás)

Az Aeroparkot működtető Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft (LKK) és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér között egy éve köttetett az az együttműködési megállapodás, melynek eredményeként 2022. januárjában a nyilvánosság számára Debrecenben is elindulnak a reptéri élménytúrák. 

ADL - Debrecenimami

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére