Jelenlegi hely

Informatikai ingyenes nyári tábor a jövő programozóinak

Érdekel az informatika világa? Szeretnél több lenni egy egyszerű felhasználónál? Kíváncsi vagy, hogy hogyan készülnek a naponta használt alkalmazások, az algoritmusok titkai? Ingyenes nyári programozói tábor 9-11 évfolyamos diákoknak.

Ingyenes nyári táborokat kínál az informatikai karrier iránt érdeklődő általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemi hallgatóknak a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A júliusi és augusztusi táborokra már lehet jelentkezni.

Idén nyáron is várja a programozás, az adattudomány, a mesterséges intelligencia és az e-sport iránt érdeklődő általános és középiskolás diákokat, valamint egyetemi hallgatókat a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A táborokon keresztül a fiatalok már a pályaválasztás előtt első kézből kaphatnak hasznos információt az Informatikai Kar nyújtotta továbbtanulási lehetőségekről, a tudományterület legújabb vívmányairól, illetve a diplomaszerzést követő munkavállalásról.

A debreceni informatikai kar izgalmas jövőt ígér a diákoknak

- Az Informatikai Kar fontos célja, hogy a térségben élő diákok minél hamarabb megismerjék az intézmény képzéseit, a kutatói pályát és az informatika kínálta karrierlehetőséget. Ehhez illeszkednek a kar hagyományos rendezvényei az Informatikai Szakmai Napoktól a Lányok napjáig, valamint nyári táborunk, ahol még több lehetőség nyílik arra, hogy a diákok elmélyedjenek az informatika világában – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja.

A táborok ingyenesek, a résztvevők háromszori étkezést kapnak, jelentkezni a táborok leírásánál megadott linken lehet. A jelentkezések fogadása beérkezési sorrendben történik. A létszámlimit elérése után regisztrálókat válaszüzenetben értesítik a várólistára kerülésről.

Programozói nyári tábor nagyoknak

Időpont: augusztus 23-27. (5 nap)
Helyszín: Debreceni Egyetem Informatikai Karának épülete (4028 Debrecen, Kassai út 26)
Célközönség: középiskola 9-11. évfolyam
Maximális létszám: 40 fő
Időtartam: első négy napon 8-14 óra, az utolsón 8-12 óra
Ellátás: tízórai, ebéd, uzsonna
Jelentkezési határidő: augusztus 9., hétfő 16 óra.

Érdekel az informatika világa? Szeretnél több lenni egy egyszerű felhasználónál? Kíváncsi vagy, hogy hogyan készülnek azok az alkalmazások, amelyeket nap mint nap használsz? Érdekelnek a különböző algoritmusok, azok szerkezete, leírása különböző algoritmusleíró eszközökkel? Ha igen, akkor itt a helyed! Belekóstolhatsz a programozás rejtelmeibe, elmerülhetsz az algoritmusok világában!

Jelentkezés ITT!

A táborok az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósulnak meg.

Forrás: Unideb Sajtóiroda - TPL

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Igaz, hogy az új év január 1-én kezdődik, és sokan akkor tesznek újévi fogadalmakat, de azoknak, akiknek iskolás gyerekük van, a szeptember elseje legalább olyan vízválasztó dátum, ha nem fontosabb. - Dezsőfi Beatrix írása.
Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

„Mindenki boldog, mindenki nyaral… rajtam kívül.” – mondta egyik barátom. Szerinte „minden” ismerőse egzotikus helyeken vakációzik, amiket #hawaii, #dizsi, #napfény posztokkal mutat be, miközben ők „csak a Balatonra” mennek néhány napra.
Ugrás az oldal tetejére