Jelenlegi hely

Így használd a természet erejét a női problémák megoldására!

A nők jelentős részének életét keserítik meg a különféle nőgyógyászati problémák. Ez lehet endometriózis, PCOS vagy másféle hormonprobléma, esetleg ciszta a petefészekben vagy méhpolip. Bármi is lehet a fájdalmat kiváltó ok, van megoldás a kezelésére és a gyógyítására, de nem nélkülözhető a nőgyógyász orvosi vizsgálat sem.

Miért érdemes életmódot váltanunk és gyógyteákat innunk az orvosi kezelések mellett?

A legtöbb nőgyógyászati problémát manapság a túlhajszolt, lelkileg kibillent, helytelen testi-energetikai-lelki életmód okozza. A hormonháztartásunk olyan, mint egy rendkívül precízen beállított óra, amiben ha felborul a rendszer, akkor problémák keletkeznek. Sok esetben a fájdalmas menstruáció mögött valójában ez áll, és életmódváltással, gyógyteákkal, valamint vitaminok szedésével végleg orvosolható a probléma. Az orvosi út mellett manapság már egyre jobban elismerik a gyógynövények erejét ebben a témakörben. Több hatékony görcsoldó gyógynövény is létezik, mint például a borsmenta, a szurokfű, de akár az orbáncfű is.

Nekünk Hölgyeknek a hormonális vezérlésünk rendkívül érzékeny, ezért a gondolati- és érzelmi szokásaink, működésünk is adott esetben elegendő lehet ahhoz, hogy hormonális egyensúlyunk átmenetileg felboruljon és tüneteljünk.


A gyógynövények nyugtató hatásuk miatt is segítik levenni a felesleges terhet az idegrendszerről, ennek ajándékaként pedig könnyebben helyreállhat a hormonális balance. Ezen kívül ezek a gyógynövények és az egészséges testi-lelki életmód az olyan bajok orvoslásában is segíthet, mint a méhpolip vagy a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése. Arra viszont figyeljünk, hogy az orvosi kezeléssel egy időben megkezdett életmódváltás és teafogyasztás ugyan jelentősen felgyorsíthatja a gyógyulás folyamatát, viszont mielőtt bármit is elkezdenénk, konzultáljunk nőgyógyászunkkal.

Életmód – érdemes megismernünk a folyamatokat

Sokan, amikor szembesülnek a fájdalmas menstruációs görcsökkel, hajlamosak azonnal azt a genetikára fogni. Vagyis azt gondolják megváltozhatatlan, egész életükre meddők maradhatnak és fájdalmas görccsel kell elviselniük a menstruációjukat. Pedig a legtöbb esetben valóban csupán életmódbéli problémák okozzák a fájdalmakat és a betegséget. Egy régóta feszült helyzet, amelyet eltemettünk a tudatalattinkban, ugyanúgy stresszben tartja a testet, mintha arról tudnánk. A stressz pedig az egyik legkomolyabb tényező a hormonok káoszos működésénél, amelyet sporttal, stresszoldással és akár gyógynövényekkel tehetünk rendbe.

Ezen kívül már egy egyszerű B-vitamin hiány is okozhat problémákat többek között. Vagyis amíg nem vagyunk rendben lelkileg és fizikailag, addig nem érdemes a genetikával foglalkoznunk. Azzal törődjünk, ami a mi dolgunk és amire valójában van hatásunk. Ez a többszintű, kitartó életmódváltás, ami segíthet nem csak a hormonok rendberakásában, de például a hormonérzékeny ciszták és a méhpolip felszívódása tekintetében is.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára Beküldési határidő: 2023. április 23.
Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Pályázat típusa: alkotópályázat több korcsoportban Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Pályázat típusa: alkotópályázat felnőtteknek Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Pályázat típusa: alkotópályázat óvodásoknak és alsósoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére