Jelenlegi hely

A Debreceni Advent varázsa idén is vár mindenkit!

Az aggodalmak ellenére a debreceni adventi vásár idén is különleges hangulatot varázsol majd Debrecenbe, november 26-án kezdődik és december 23-ig tart majd.

Debrecen városa az utóbbi években az ország egyik legszebb adventi hangulatát varázsolta a Kossuth térre és a környező utcákba az idelátogatóknak. Nem véletlen, hogy sokakban merült fel a kérdés, hogy ebben a rezsicsökkentésekkel teli időszakban milyen lesz az egyhónapos rendezvénysorozat.

Forrás

"Ez az időszak mindenkinek a gyermekkori élményeiből táplálkozik, ezért sem maradhatnak el az advent fényeit idén sem Debrecenben. A város igyekezett az erőforrásait úgy csoportosítani, hogy a debreceni advent, a vásár és a rengeteg program most is része legyen a mindennapjainknak." – jelezte Papp László polgármester a rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján.

Akad majd olyan program, mely máshogy alakul idén a korlátozó intézkedések miatt, például nem lesz jégpálya a Nagyerdőn a stadionnál.

Jégpálya a Kossuth téren

A tavaly nagy sikert aratott jégpályát újra felállítják idén is. A 750 m2-es pályát ezúttal reggel 8-tól 14 óráig ingyen lehet majd használni előzetes regisztráció után egészen január 8-ig. Minden szombaton pedig koridiszkó várja majd a debrecenieket.

A 2021-es jégpálya fényalagútja a Kossuth tér fái között

Vásári forgatag

Több mint kilencven faház kínálja majd az ínycsiklandozó enni és innivalókat, kézműves apróságokat és ajándékötleteket.

Varázslatos karácsonyi fények

A minden évben ezreket elvarázsoló belvárosi adventi kivilágítás a korlátozások miatt sötétedéstől 22 óráig lesz látható. A világítást az első adventi gyertyagyújtáskor, december 27-én, vasárnap kapcsolják majd fel.

A Hal-köz csodálatos díszkivilágítása 2021-ben

Az adventi gyertyagyújtás eseményére ismét a városháza elől indul a menet a Nagytemplomig.

Idei újdonságként a Neopac Hungary Kft. a fenntarthatóság szellemében energiatakarékos ledes karácsonyfát fog építeni a Dósa nádor térre.

Programok kicsiknek, nagyoknak

Lesz játszóház, kézműves foglalkozások és mesemondás is a Demki szervezésében az Adventi Kuckóban. És persze december 3. és 5. között ismét várja majd a Mikulás a gyerekeket.
Második alkalommal rendezik meg a „Ronda pulcsi-futást”, valamint lesz főzőshow és megnyílik a hütte is.

Az Adventi Kuckó Mikulásváró széke 2021-ben

Különleges produkciók

A Dósa nádor téren, a Kölcsey Központban és a Baltazár Dezső téren is sok-sok koncert és színpadi produkció várja majd a kíváncsiakat.

A rendezvénysorozat első nagy bulija november 26-án az Adventi Kori Disco lesz, de fellép Pál Dénes is, aki a The Voice, Magyarország hangja című tehetségkutató műsorban tűnt fel. 

December 4-én a Garagulya Gólyalábas Társulat Magyar Karácsony produkciója szerepel majd a Dósa nádor téren, míg december 18-án az Ort-Iki Gólyalábasok Adventi pásztorjátéka lesz látható.

Az Ort-Iki Gólyalábasok az adventi gyertyagyújtás felvonulásán 2019-ben (Forrás)

De hallhatjuk többek között a besnyői Szironta Együttes koncertjét, amely hazánk meghatározó harangzenekarának számít. Igazi zenei csemege lesz a miskolci Animus Csengettyű Együttes fellépése is, akik azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a csengettyűzés műfaját és a zeneirodalom klasszikusait népszerűsítik. A swingkorszak ikonikus dalait hozza el Debrecenbe három énekesnő és egy öttagú zenekar az Orpheum Madams formáció múltidéző tolmácsolásában. 

Forrás

A Honeybeast zenekarral együtt lép majd fel a Dumaszínház humoristája, Ráskó Eszter. A Kölcsey Központba a Budapest Bár és Csemer Boglárka Boggie hozza majd el a karácsonyi hangulatot. 

Debrecen önkormányzatának megbízásából idén is a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi az Adventi Vásárt. A rendezvény támogatói az Önkormányzaton kívül a Neopac Hungary Kft. és a BMW debreceni gyára.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére