Jelenlegi hely

Csodaváró debreceni programok a Vojtinában

Holle Anyó, Babusgató, Miénk Itt a Tér! ... rengeteg program és élmény! Decemberben csodák várnak a családokra a Vojtina Bábszínházban.

Holle anyó telet hoz

Holle anyó igazi klasszikus története hozza el a telet a színházterembe decemberben.

Úgy látszik, innen jönnek a hópelyhek. Furcsa ház ez. Ki lakhat benne? Biztosan egy varázsló, vagy egy boszorkány, vagy tündér, vagy démon, aki hóval akarja beborítani az egész világot. (Bekukucskál.) Csak egy ütött-kopott öregasszony! Ez itt a világ vége!
Mit tegyek?” – ezt gondolja magában a mostohájától menekülő lányka Holle anyó házánál. S az, hogy mit és hogyan tesz, bizony meghatározza a további életét. Holle anyó meséje igazán bábszínpadra kívánkozó történet, hiszen itt a kemence, az almafa, a seprű is beszélgetésbe elegyedik, sőt dalra is fakad. A történetet Bartal-Kiss Rita rendezésében és Horváth Mari tervezésében viszik színpadunkra.
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Babusgató

A játszószínházban újra Babusgatóval várják az egészen kicsiket december 10, 12 és 13-án. Babusgató: tánc, ének, mese Asbóth Anikóval, Bakóczy Ágoston Krisztinával, Köllő Andreával, Magi Krisztinával és Pál Katával.

A Babusgatóra 3 hónapos kortól 3 éves korig várják a babákat, csak előre bejelentett baba-szülő párokat. Jelentkezni a 06/52/418-160-as telefonszámon lehet. A foglalkozás hossza: 60 perc

Miénk Itt a Tér!

A debreceni bábszínház decemberben is megnyitja az összes terét a családok számára. A Miénk Itt a Tér! programsorozat következő, karácsonyi tematikájú alkalmára 19-én kerül sor.
Az interaktív családi délelőttön a sok izgalmas program mellett a „Menjünk el a látására!” rítusjátékot és a Holle anyó előadást is láthatja a közönség.

Menjünk el a látására!

Betlehemes játék. Együtt készülük a Nap fordulójára, mesélünk, ahogy népünk a régi időkben mondta, a Fénykrisztus születéséről. A betlehemi templomban megtáncoltatjuk a három pásztort, a gonosz Heródes királyt, és megidézzük a napkeleti bölcseket.

Menjünk bábszínházba a téli szünetben!

A két ünnep között sem maradnak bábszínház nélkül a debreceni családok, december 28-án és 29-én a színházteremben Holle anyó, a játszószínházban A csúnya kislány búcsúztatja az évet a Vojtinában.

A csúnya kislány

Ki tartja csúnyának? Miért bujdosik el? Miért segítenek neki a sünök? Ki a Szűcsék kisfia, és miért nőtt akkorára magas Izabella? És ki megy el a maszkabálra? Mennyi kérdés… Lássuk, tudunk-e mindre válaszolni! Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

A Magyar Kormány rendelete értelmében a belső közösségi terekben - így a bábszínház minden helyiségében kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata 6 éves kor fölött. 
A rendeleten túl az alábbiakkal szolgálják a biztonságos szórakozást: a Bábszínház dolgozói is maszkban fogadják a vendégeket. Fertőtlenítik a kilincseket, pultokat, székeket, szellőztetik a tereket, a bejáratoknál kézfertőtlenítő készülékek is találhatóak.
Fontos, hogy továbbra sem kell a bábszínházba védettségi igazolvány felmutatása az előadások látogatásához.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére