Jelenlegi hely

Barlangoljunk márciusban idén is!

Voltál már denevérlesen? Láttad már Budapest föld alatti virágoskertjét? Tudtad, hogy létezik Országos Barlangnyilvántartás? Vajon melyik a Világörökség részt képező barlagunk? Barlangoljunk programsorozat idén is!

Ugyan Debrecenből kell egy keveset utazni, míg barlangot találunk, de ez talán még értékesebbé teszi a Barlangok hónapja programsorozat eseményeit.

Programok Debrecenhez közel

Az Aggteleki Nemzeti Park több programot is tart március hónapban, ITT tudod megnézni, mikor mit láthattok.

A budapesti barlangokhoz kapcsolódó programok részleteit ITT tudod megnézni.

Kihívások, izgalmas túrák, szépségek és kerdvezményekvárnak mindenkit, aki a barlangokra és Magyarország szépségeire kíváncsi márciusban!

A Tapolcai tavasbarlangban csak csónakkal lehet közlekedni.

Barlangok Magyarországon

Az elmúlt 10 évben jelentősen növekedett hazánk ismert barlangjainak száma, illetve barlang járatainak hossza. Jelenleg mintegy 4200 db barlang található az Országos Barlangnyilvántartásban, melyek összes hossza közel 300 km.

A régészeti jelentőségű Kőlyuk-barlang, ami 1982 óta fokozottan védett. Fotó: Komka Péter
Több, mint 30 barlang látogatható ma Magyarországon. Ezekből mindössze utcai ruhában a tíz legismertebb járható be. A többi pedig csak előzetes bejelentkezéssel, szakvezetéssel, védőruházatban tekinthető meg.

„Barlangoljunk!” programsorozat

Már 2014 óta, 10 éve próbálja megismertetni velünk a barlangok, a föld alatti titkok világát minden márciusban. Mert barlangokban nagyon jók vagyunk!

Budapestet méltán nevezzük a barlangok fővárosának!

A világ egyetlen olyan fővárosa, amelynek házai és utcái alatt barlangok, sőt jelentős kiterjedésű, különleges képződményekkel díszített barlangrendszerek találhatók. Jelenleg 174 ismert barlang húzódik fővárosunk alatt, melyek járatrendszere összesen meghaladja az 58 km-t.

A Szemlő-hegyi-barlangot - amely babakocsival, illetve kerekesszékkel is látogatható - szokták Budapest „föld alatti virágoskertjének” is nevezni. A falain látható ásványkiválások változatos formái a barlang kiépített szakaszán is megcsodálhatók.

Csodálatos az Aggteleki Nemzeti Park minden szeglete

A márciusi Barlangoljunk! kampány jegyében  kedvezményekkel várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok: az Aggteleki Nemzeti Park; a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Duna-Ipoly Nemzeti Park is több helyszínen és időpontban kínál lenyűgöző kirándulásokat egész márciusban a földfelszín alatt. Ebben az időszakban mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világító testekkel és korlátokkal ellátott barlangjaink, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangjaink megismerésére különleges lehetőségeket biztosítunk.

ADL - Debrecenimami

Szöveg: Forrás; Képek: Aggteleki Nemzeti Park Facebook oldala; Tapolcai Tavasbarlang Facebook oldala; Duna-Dráva Nemzeti Park Facebook oldala

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére