Jelenlegi hely

Adventi vásárokból sosem elég! Még Debrecenben sem!

Hallottad? Debrecenben nem egy adventi vásár lesz idén! Hívott kedves barátosném, és bevallom, megdobbant a szívem. Imádom az adventi-téli vásárok illatos, színes forgatagát! A forralt boros séta a kivilágított utcákon, a karácsonyi zenék alatt morajló vidám emberi hangok, az édes-sós finomságok annyi szépet ígérnek.

Adventi vásárok Debrecenben

A cikk írásának napján épp kerek egy hónapunk van karácsonyig. Nem véletlen, hogy felmérve az idő rövidségét és a beszerzésre váró meglepetéseket, körülnéztünk, ugyan hova érdemes menni a különleges ajándékokért.

Már a klasszikus debreceni adventi vásár sem a régi!

Valóban, a hagyományos főtéri adventi vásár megújult: jóval nagyobb területen találkozhatunk az ehető, iható, viselhető és ajándékozható portékákat árusító faházakkal.

A Piac utca mellett a Csapó utcán, a Rózsa utcán és a Dósa nádor téren is színes forgatag vár majd. Majdnem 100 árus ontja a fa-, kerémia, ékszer, mézeskalács, gasztronómiai, bőr, táska, fűszer, sajt, textil, kötött, faragott, szaru, csont termékeket... végiggondolni is rengeteg!

Az Adventi kirakodóvásár nyitvatartása: hétköznapokon 12 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 9 és 21 óra között várja november 28-tól december 23-ig a látogatókat.

A vásár a jelenleg érvényben lévő szabályozások alapján védettségi igazolvány nélkül látogatható!

Népművészet és design váltja egymást hétvégenként

Bizony, a volt Aranybika épületében, az Adventi Kuckóban a Piac utca és a Bajcsy-Zsilinszky sarkán a négy adventi hétvégén különleges vásárok lesznek.

A CS.A.K Design vásár alkotóinak művei szombatonként, míg vasárnaponként Népi kézműves adventi vásár várja a látogatókat.

A vásár 10.00 és 19.00 között tart nyitva.

Advent első vasárnapján: vásár a Tímárházban

A Tímárházban november 28-án, az első adventi vasárnap a Tímárház kézműves mestereinek adventi vására lesz. Ékszerek, szőttesek, hímzések, csipkék, fazekas munkák várják a kedves látogatóinkat.

Régiséget a piacról

Természetesen az ország egyik legjobb régiségvására mellett nem mehetünk el szó nélkül. December 19-én kerül sor 2021 utolsó régiségvásárára. A helyszín új: a Nagyerdőn, a Stadion északi zárt parkolójába került át a vásár.

Termelői piacok Debrecenben

Aki teljesen rákattanna a vásározásra, az a Hajdúsági Termelői piacokra is ellátogathat még decemberben is.

2021-ben december 4.-én a Sámsoni út 57.; december 7-én a Huszti lakóparknál, míg december 11-én a Gyergyó utca 1. alatt lesznek az év utolsó piacai. A szervező a Hajdúság Éléskamrája szervezet, részleteket ITT találtok.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére