Jelenlegi hely

Agóra Tudományos Élményközpont

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1., Botanikus Kert (bejárat a Móricz Zsigmond utca felől, a fahídon)
Tel: 52/518-620
E-mail: agora@agoradebrecen.hu

Élmények, kalandok a tudomány földjén: Agóra Tudományos Élményközpont

A tudomány és a természet számtalan csodája van jelen életünkben. Nap mint nap használjuk azokat a technikai újításokat, amelyeket a fizikának, a kémiának és más tudományágaknak köszönhetünk. De vajon tudjuk-e, hogyan működik a körülöttünk lévő világ? Az Agóra Tudományos Élményközpont közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a tudományos ismereteket, életünk mindennapi csodáit.

A Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében található létesítmény minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban az érdeklődők bepillanthatnak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a robotika rejtelmeibe, a csillagdában tanulmányozhatják az égi jelenségeket, az időről-időre felállított mobil planetáriumban pedig teljeskupolás-filmeket is megnézhetnek.

Interaktív tér

Az Interaktív térben több mint harminc tudományos játékot lehet kipróbálni: a látogatók hegyeket és völgyeket formálhatnak saját kézzel, megfejthetik jó néhány illúzió rejtélyét, próbára tehetik reflexeinket vagy utat kereshetnek a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban. Felfedi titkát a Bermuda-jelenség egyik lehetséges magyarázatát demonstráló speciális, vízzel teli üveghasáb és a Föld forgását szemléltető Foucault-inga. Tesztelhetik, mennyire erősek és gyorsak; megtapasztalhatják, mekkora munkával jár az elektromosság előállítása; és ha elég merészek, akár két méter magasban is biciklizhetnek.

Az élményközpont munkatársai naponta többször tartanak ismeretterjesztő, tudománynépszerűsítő előadást vagy kísérleti bemutatót. A programokról és a nyitvatartásról a www.agoradebrecen.hu honlapon tájékozódhatnak.

Belépőjegy, parkolás

Az Agórába kedvezményes belépőjegyet válthatnak a gyermekek, diákok, pedagógusok, nyugdíjasok, a családok és a csoportok. A jegy ára magában foglalja a Botanikus Kertbe szóló belépő árát is.

Az Agóra személygépkocsi-parkolója az Egyetem téri campus területén működő rendszerhez tartozik, de az Agóra látogatói számára – a látogatás ideje alatt – ingyenes a parkolás. A bejáratnál kapott belépőszelvényt az élményközpont pénztárában a belépőjegy megváltásakor érvényesíteni kell! Busszal a Móricz Zsigmond úton, a sportpályák mellett kialakított buszparkolóban lehet megállni.

Nyitvatartás

Szerda, csütörtök, péntek: 13-tól 18 óráig
Szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig
Hétfő, kedd: szünnap

Jegyeladás: 17:00-ig, pénztárzárás: 17:30

Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogadunk. A csoportokat kérjük, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a weboldalunkon keresztül.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára Beküldési határidő: 2023. április 23.
Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Pályázat típusa: alkotópályázat több korcsoportban Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Pályázat típusa: alkotópályázat felnőtteknek Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Pályázat típusa: alkotópályázat óvodásoknak és alsósoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére