Jelenlegi hely

Mihály napi vásár 2022/tavasz

Időpont: 2022. május 14-15., szombat-vasárnap, 8 óra
Helyszín: Debrecen, Böszörményi út és környéke

Mihály napi vásár Debrecenben 2022. május 14-15. - A járvány után elmaradt vásárok után hatalmas az érdeklődés!

A debreceni Mihály-napi vásárnak nagy hagyománya van. Nem véletlenül tartják az ország egyik legnagyobb vásárának: a Böszörményi úton és az abból nyíló kisebb utcákban az árusok végtelennek tűnő sorai, Kézművesek utcája és Régi idők vására várja a látogatókat. A  kézműves termékek, műszaki cikkek, táskák, ruházati termékek között rengeteg finom falatot kínáló hely húzódik meg. Lehet kóstolni a frissen sülő húzott házi rétesből, lángosból, kolbászokból, perecekből, lacipecsenyéből, fánkokból, kürtős kalácsokból.

Jó idő esetén 250-300 ezer ember is megfordul a vásárban, így kiemelten kezelik a biztonságot.

Azért óvatosan a tolvajokkal!

Programok

A vásár 2022. május 14-én, szombaton 8 órakor nyit, 10 órakor tartják meg az ünnepélyes megnyitót térzenével és a hagyományos ágyúlövéssel.

Bemutatót tartanak majd a hon- és rendvédelmi szervek, emellett vasárnap 14 óra és 14.30 között a vásár területén lesz a honvédség toborzó emlékfutásának a befutója, amit szintén látványos programok kísérnek majd. Lesz Kézművesek utcája is!

Ideiglenes forgalmi rend változás

A Mihály-napi vásár zavartalan lebonyolítása érdekében számos útszakaszon ideiglenes forgalmi rend lép életbe:

csütörtökön 18 órától hétfőn hajnali 5-ig a Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sugárút útvonalon a Füredi úti kereszteződésig mindkét oldalon minden gépjármű várakozása tilos lesz!

A Böszörményi út melletti kerékpárútnak a Békéssy Béla utca – Menyhárt József tér közötti szakaszán a kerékpáros forgalom tilos.

Tilos lesz gépjárművel közlekedni és parkolni a Böszörményi út melletti szervizút, a Böszörményi út 71. és az Ötvenhatosok tere 1-3. közötti szakaszán és az Aldi áruház mögötti parkolóban.

Pénteken 17.30-tól hétfőn hajnali 5-ig a Böszörményi útnak, a Füredi út és Doberdó utca közötti, a Bolyai utcának a Böszörményi út és Jerikó utca közötti, a Békéssy Béla utcának a Böszörményi út és Görgey utca közötti, valamint az Akadémia utcának a Böszörményi út és Kertváros utca közötti szakaszán minden gépjármű forgalma és várakozása tilos lesz. A fenti útszakaszokról a forgalmat a Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sugárút – Füredi út – Böszörményi út és vissza útvonalra terelik.

A szabálytalanul parkoló autókat elszállítják!

A korlátozások helyi és helyközi autóbuszjáratok vonalait is érintik. A változásokról a a közlekedési társaságok honlapjain, a www.dkv.hu-n és a www.emkk.hu oldalakon lehet majd információkat találni.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére