Jelenlegi hely

Berettyóújfalu - Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde

Cím: 4100 Berettyóújfalu, József Attila u. 25
Tel: 54/402-610
 

„ A gyermek fejlődésének szabadsága nem azt jelenti, hogy egyszerűen magára hagyjuk, hanem azt, hogy segítő szeretettel emeljük köré a megfelelő környezetet.”

(Montessori.  Kisded nevelés című művéből)

Bölcsődénk a város központjában csendes, nyugodt helyen fekszik. Madárcsicsergéstől hangos, természetbarát környezetben, örökzöld és lombhullató fákkal körülvéve. Udvarunk a lehetőségeinkhez képest rendezett, gondozott. A gyermekek igényeit szolgálja megépült homokozónk, nagy mozgások fejlesztését szolgáló mobil játékaink, valamint a gyermekszobákhoz kapcsolódó teraszok. Az intézmény előtt parkolási lehetőség van.

Bölcsődénk 54 férőhelyes. 4 csoportos, ahol 9 kisgyermeknevelő és 3 kisegítő alkalmazott magas színvonalú munkát végez.

Az épület kétszintes. A földszinten kapott helyet a négy gyermekszoba. Mindegyik gyermekszobához, fürdőszoba, gyermeköltöző tartozik. A helyiségek tágasak, világosak, falaikat nyugtató hatású pasztell színek uralják. Bútoraink kis méretűek, jól mozgathatók, polcaikat a gyerekek jól elérik. A különböző játéksarkok, funkciósarkok kialakítására alkalmasak. Az emeleten a dolgozók szociális helységei, a mosókonyha, vasaló, „játszó” szoba, irodahelyiségek találhatók. Az intézmény otthonos, barátságos, kellemes környezete igazodik a gyerekek és a családok igényeihez.

Nevelőtestületünk szakmailag jól felkészült, gyermekközpontú, gyermekszerető, innovatív, kreatív. Minden tagja Felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelő. Fontosnak tartjuk a folyamatos önképzést, szakmai folyóiratok, szakkönyvek tanulmányozását, a szakmai továbbképzéseken való részvételt. Kapcsolatban állunk több bölcsődével (szakmai napok szervezése). A Debreceni Egyetem TEK Hajdúböszörményi Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar és a berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola gyakorló bölcsődéje vagyunk.

Bölcsődei nevelő-gondozó munkánk célja:

A családban nevelkedő kisgyermekek számára a családi nevelést segítve,- napközbeni ellátás keretében,- a gyermek fizikai és érzelmi biztonságának megteremtésével, odaforduló szeretettel, elfogadással, a gyermek kompetenciájának figyelembevételével, tapasztalat szerzési lehetőség biztosításával, viselkedési minták gyűjtésével segíteni a harmonikus fejlődést.

Bölcsődénk nyitott. Szeretettel várjuk a leendő bölcsiseinket minden év március utolsó hetében „Bölcsőde kóstolgatóra” „Kijátszik ilyet” …Így adunk lehetőséget adunk a betekintésre a kisgyermeküket beíratni szándékozó családoknak.

Legfontosabb feladatunknak tartjuk a szülőkkel való partneri kapcsolat kialakítását, mely őszinteségre, kölcsönös tiszteletre és bizalomra épül.

A szülőkkel való kapcsolattartás formái:

Családlátogatás,  „anyás beszokatás”, egyéni beszélgetések, napi találkozások, üzenő füzet, szülői megbeszélések, szülői értekezletek, szülőcsoportos megbeszélések, szülők faliújsága.

Családi összejöveteleinket ünnepkörökhöz, évszakokhoz kötjük. Ilyen a Mikulás várás, Karácsonyi előkészületek, Farsangi mulatság, Húsvéti előkészületek, locsolkodás, Édesanyánkat, napmamáinkat köszöntjük. Megünnepeljük a születésnapokat, megemlékezünk  testvérszületésekről,  Jótékonysági gyermeknapot szervezünk és elköszönünk a leendő „ovisok”-tól.

Bölcsődénkben Érdekképviseleti Fórum működik.

A bölcsőde szakmailag önálló, saját szakmai programmal rendelkezünk, kiemelt nevelési területünk az ének-zenei nevelés.

Zenei nevelésünk célja: az énekes játékokkal, népi mondókákkal, az együttnevelés örömével a gyermek érzelmeinek gazdagítása. Zenei érdeklődésük felkeltése, ritmusérzékük fejlesztése.

Folyamatos napirendünk rugalmas, évszakonként változik. Igazodik a gyermekek életkori sajátosságaihoz, a bölcsőde nyitva tartás idejéhez.  Elegendő időt biztosítva a gondozási műveletek elvégzésére, játékra, mozgásra, a szabad levegőn való tartózkodásra. Lehetővé teszi az egyéni bánásmód elve a gyermeki aktivitás érvényesülését, az önállóság és biztonságérzet kialakulását.

Életkornak megfelelő minőségű és mennyiségű korszerű táplálkozást biztosítunk.

Élelmezésvezetőnk: Kathó Istvánné

Gyermek szakorvosunk: Dr. Kin Ágnes

A szülők, bölcsődei dolgozók főiskolai hallgatók kezdeményezésére, „megszületett BÖLCSŐDÉNK csöppsége” a „Fecsegő-Tipegők” alapítvány.

Célja: A bölcsődei nevelő-gondozó munka tárgyi feltételeinek támogatása, a nevelő munka minőségének, színvonalának fenntartása, emelése.

Az alapítás éve: 2009.

A cégbírósági bejegyzés kelte: 2010. október 27.

Bankszámlaszám: 10101243-06274200-01003001

Adószám: 18145515-1-09

 

Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde - Bölcsőde

Gálné Tóth Klára intézményvezető
Duró Anita bölcsődevezető

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére