Jelenlegi hely

ÚtraManó Mesevillamos

Időpont: 2021. június 13. vasárnap 15.00
Helyszín: DKV 1. villamos

 

ÚtraManó – különleges mese-villamos Debrecenben

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és az ÚtraManó mobilapplikációt fejlesztő Plukkido csapat együttműködésének köszönhetően megszületett Magyarország első ÚtraManó villamosa.

A járat 2021. június 13-án 15 órakor indul első útjára a Nagyállomásról, az 1-es vonalon. Aznap, még háromszor teszi meg ezt az utat, az érdeklődő gyerekekkel. Az Útramanó mese-villamossal a DKV Zrt. a legkisebbeket számára is vonzóvá szeretné tenni a közösségi, ezen belül is, a leginkább környezetbarát villamosközlekedést.

A Plukkido csapata 2020. év végén kereste meg a DKV Zrt.-t az ÚtraManó mese-villamos megalkotásának ötletével, annak érdekében, hogy az országosan elérhető autós alkalmazást népszerűsítsék a közösségi közlekedésben is. Az ötletből több hónapos előkészítő munka után született meg az eredmény. Debrecen ikonikus, 1-es villamos vonalán Manók mesélnek „gyereknyelven” a legkisebb utasoknak az ablakon keresztül eléjük táruló látnivalókról. A mesék egyebek mellett, a történelmi nevezetességekről, a debreceni közösségi közlekedésről, és a természetről is szólnak.

Az ÚtraManó villamos 2021. június 13-án 15, 16, 17 és 18 órakor indul a Nagyállomásról. A villamosok a teljes 1-es vonalon közlekednek, azonban a járatra fel- és leszállni, csak a Nagyállomáson és az Egyetem megállóhelyen lehetséges.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére