Jelenlegi hely

Két kis dínó a világ körül: mesés világ körüli utazás a könyvtárban

Időpont: 2021. június 12. szombat, 13.30-14.30
Helyszín: Méliusz Juhász Péter Könyvtár Újkerti Fiókkönyvtára

 

Szeretettel várunk minden 4 és 10 év közötti gyermeket egy különleges mesés világ körüli útra a MÉLIUSZ Újkerti Fiókkönyvtárába. Az első úti célunk: NEW YORK!
Berg Judit írónő mesehősei, Trikó és Nyamm, a két kis dínó összefogott az UNICEF-fel, hogy egy világkörüli utazás során hírt adjanak a távoli országokban élő gyerekekről. Kalandjaikról levelekben számolnak be, amelyek mindegyike egy-egy valós helyszínen játszódó mese. A leveleket havonta küldik el a könyvtárunk postaládájába. A levelek mellé térképet, képeslapot, megoldandó feladatokat és sok-sok érdekes információt is kapunk. Utazásuk 12 hónapig tart, a 12 hónap alatt 12 országból jelentkezik Trikó és Nyamm. Egy évig nemcsak együtt kalandozhatunk a dínókkal, hanem közben együtt nehéz körülmények között élő gyerekeken is segíthetünk.
Ha valaki kedvet érez, otthonra is megrendelheti a névre szóló leveleket, és az árával az UNICEF-en keresztül rászoruló gyerekeken segíthet:
https://unicef.hu/ket-kis-dino...
További információk, jelentkezés a foglalkozásra:
ujkert@meliusz.hu
06-52-535-550

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Néha kicsit átvernek

Zöldnek lenni trendi! Néha egy kicsit átvernek...

Vagy egy kicsit többször is. Igen, sajnos ez az igazság. Ma olyan szemléletes példákkal készültem Nektek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy jó tisztában lennünk a fogalmak pontos jelentésével, a flakonok tartalmával és az egymásra nagyon hasonlító, de teljesen mást jelentő hívószavak mögöttes tartalmaival. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a levesbe: ételecet vagy ecetsav-esszencia!
Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
Ugrás az oldal tetejére