Jelenlegi hely

Újra képernyőn a Virtuózok!

Április 7-én indul újra a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán.

Péntek esténként Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő; Batta András Erkel Ferenc-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői: Várdai István Liszt Ferenc-díjas csellóművésszel és Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel.

A versenyzők ezúttal is három korcsoportban – kicsik, tinik és nagyok – bizonyíthatják tehetségüket a zsűri előtt. A Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-től minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg. Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek. Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

Miről szól a Virtuózok?

A Virtuózok a komolyzenei produkciók és a televízió adta lehetőségek, showelemek kombinációja, amely eredménye a világ legelső, szombat esti, főműsoridős tehetségkutatója. A műsor, amely megváltoztatja az emberek véleményét a komolyzenéről, és megmutatja, hogy ez a zenei stílus is lehet népszerű, fogyasztható és trendi.

A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató a világon egyedülálló elképzelés. Célja a tehetségek felfedezése, segítése. Az elhivatottság, az a megingathatatlan meggyőződés, mely a műsor és mozgalom kitalálói és segítői képviselnek megalapozták a sikert.

Olyan gyerekeket kerestek, akik ugyanúgy fociznak, kapnak egyest vagy jelest matekból, ugyanúgy jönnek-mennek a világban, mint bármely kortársuk, mégis képesek valamire, amivel példát tudnak nyújtani másoknak. Alapvető megközelítés, hogy segítik, nem „létrehozzák” a tehetségeket, itt minden pillanat mögött, kemény, kitartó gyakorlás, tanulás van.

Másik deklarált céljuk a klasszikus zenei közönségréteg szélesítése, olyan mai, korszerű és innovatív eszközrendszer segítségével, amelyre azok is odafigyelnek, akik eddig nem hallgattak klasszikus zenét.

A műsor után sem engedik el a fiatalok kezét, ezért létrehozták a Kis Virtuózok Alapítványt, melynek alapvető célja, hogy ösztöndíjrendszer segítségével, tehetséggondozással, hangszerek vásárlásával, hazai és nemzetközi koncertek szervezésével, mentor programmal, kiváló tanárok oktatók bevonásával támogassa a tehetséges gyermekeket, rendszeres anyagi és szakmai támogatást, egyszóval erős, megtartó hátteret biztosítson számukra.

A Virtuózok műsorkészítő csapata azt szeretné, hogy mindenki, aki részese lesz a műsornak, vagy épp nézőként kíséri figyelemmel a komolyzenét játszó tehetséges fiatalok versenyét, úgy érezze, hogy valami különleges, szép, nemes és szívet gyönyörködtető történet részese.

Forrás: MTI, virtuozok.hu