Jelenlegi hely

Magzatmentő Program Debrecenimami kedvezménnyel

A várandósság alatt a legszebb hang, amit hallhatunk, a magzat szívdobogása. Ez jelzi, hogy a magzat jól érzi magát édesanyja pocakjában és persze információkat nyerhetünk általa a magzat állapotáról. Prof. Dr. Török Miklós a feltalálója annak az otthoni szívmonitornak, amely a Magzatmentő nevet kapta.

A cardiotocográfia, vagy a köznyelvben megragadt rövidítésével élve a CTG a magzat méhen belüli állapotát hivatott monitorozni. A magzat pulzusszámának (szívfrekvenciájának) a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egy időben, az idő függvényében történő észlelése és papírszalagon történő rögzítése a cardiotocográfia. A magzat oxigénhiányos állapotában a méhtevékenység vagy magzatmozgás esetén a magzati szívverések percenkénti számának átmeneti - vagy súlyosabb esetben tartós - lassulása figyelhető meg. Így a vizsgálat segítségével lényeges információk nyerhetők a magzat méhen belüli állapotáról. Magyarországon ma a 38. héttől heti egy, a 40. héttől kétnaponta, a 41. héttől (mely már túlhordásnak számít) pedig naponta kötelező a CTG-vizsgálat, ami minden kismama számára elengedhetetlenül fontos.

Mi a Tele-Cardiotocográfia?

A telemedicinális eszközök terjedése egy világszinten megfigyelhető trend. A tele szó a távolról végzett mérést jelenti, melynek lényege, hogy a betegek otthonuk kényelmében tudják elvégezni azokat a vizsgálatokat, melyek biztonságos elvégzéséhez nem szükséges az orvos közvetlen jelenléte. A telemedicinális eszközök elterjedése a várandósgondozásban is megfigyelhető.

A tele-cardiotocográfia a távolról végzett CTG mérést és leletezést foglalja magába. A cardiotocográfiás vizsgálat esetén a magzati szívhangot ultrahanggal mérik, amely hosszú távon káros hatással bírhat a magzatra nézve. A tele-CTG azonban ezt a problémát is kiküszöböli, hiszen ultrahang helyett passzív szívhang érzékelést használ (kvázi egyfajta mikrofonként), így biológiai kockázattól mentesen használhatja a várandós saját maga a készüléket. A tele-CTG másik érzékelője a tocométer, ami a magzati mozgásokat és a méh tevékenységét regisztrálja. A két rész együttesen alkalmas arra, hogy maradéktalanul kiváltsa a klasszikus kórházi CTG-vizsgálatot.

Mi a Magzatmentő program?

A Baby Life Care tele-CTG választása esetén a kismamának egy megközelítőleg 25 x 15 x 5 cm-es készüléket kap, melynek használata bárki által könnyen elvégezhető. A kismama egyedül képes felrakni a hasára (mivel nincs ultrahang-mérés, ezért nem igényel zselét), a készülék 20 perc alatt elvégzi a mérést, majd az adatot továbbítja egy orvosközpontnak. Az információk kiértékelését tapasztalt szülész-nőgyógyászok végzik. A kiértékelt eredményt a központ visszaküldi, és megjelenik a tele-CTG kijelzőjén. Problémás mérés, aggodalomra okot adó eredmény esetén a szolgáltatás részét képezi a kismama telefonos riasztása.

A Baby Life Care Magzatmentő program előnyei

  • A gyakori vizsgálatnak köszönhetően magzata sokkal védettebbé válik.
  • Akár napi több mérést és lehetővé teszünk
  • Azonnali visszajelzés potenciálisan veszélyt jelentő eredmény esetén
  • Rövid, 20 perces mérési idő
  • Hétvégén is rendelkezésére állunk
  • A magzatra semmilyen káros hatással nincs a használata, hiszen nincs ultrahang-hatás, csak passzív szívhang monitor
  • A készüléket nem szükséges megvásárolni, csupán bérelni
  • A méréseket nyugodt körülmények között, otthonában végezheti

Jelenleg a Baby Life Care Magzatmentő Program kínál tele-cardiotocográfiás szolgáltatást,melynek keretében akár napi többszöri tele-CTG vizsgálatot végezhető a babájukat féltő kismamák számára. A Magzatmentő Programban nem szükséges megvásárolni a készüléket, az bérelhető, és a leletezést is magába foglalja a szolgáltatásunk. 

Részletek itt!

Mennyibe kerül a Baby Life Care Magzatmentő program?

A szolgáltatás díja az első hónapra 60.000 Ft, az első hónapot követően a díj napi 1490 Ft. Ez tartalmazza a készülék kiszállítását, a betanítást, és napi egyszeri mérést, illetve szülés után a készülék elhozatalát.

A Magzatmentő program a Debrecenimami kuponkóddal augusztus 31.-ig 40%-os kedvezménnyel vehető igénybe!

MEGRENDELEM!