Jelenlegi hely

Az álmok világa

Nincs olyan ember, akit legalább titkon ne izgatna az álmok világa, hiszen minden éjjel álmodunk. Egy átlagos 8 órás alvási idő alatt akár 4 – 5 álomfázisunk is lehet. Az már más kérdés, hogy sokszor nem emlékszünk rájuk. Sőt, ha valakit ebben a fázisban ébresztenek fel rendszeresen, pszichés és testi tünetekkel reagál egy idő után.

Miért van szükség az álmainkra?

A mai modern tudásorientált ember mindent meg akar érteni. Logikai gondolkodásával elemez, rendszereket állít fel, vizsgál és kutat. Az álmok azonban nem fejthetők meg ezekkel a módszerekkel.

Az álmodó KÉPtelen befolyásolni az álmot, mivel a nappali tudatnál sokkal mélyebben, a tudatalattiban rejlik a gyökere, ezért KÉPes valós képet festeni arról, ami valójában belül zajlik, nem pedig azt mutatja, amit az ember látni szeretne. Az álmok fontos információkat hordoznak saját magunkkal kapcsolatban.

Nagyon eredményesen használják ezért a pszichoterápiában is az álomanalízis módszerét. Az álom fókuszba helyezi az elfojtott, esetleg szándékosan figyelmen kívül hagyott belső kríziseket, traumákat, amikkel dolgunk van, így egyfajta belső iránytűként is támaszkodhatunk rájuk.

Hogyan fejtsük meg az álmainkat?

Semmiképp sem úgy, hogy felcsapunk egy álmoskönyvet...

Az álmoknak többféle csoportja létezik, ami egy kiindulási alap lehet. Vannak mindennapi történéseket feldolgozó álmok – ezek általában éjfél előtt jönnek, lehetnek visszatérő, problémamegoldó, krízist megjelenítő, előrejelző, ismétlődő, beavató, archetípusos vagy rémálmok.

Tudatalattink üzenetét könnyebb megfejteni, ha több egymást követő álmot vizsgálunk a valóságmagjuk után kutatva, s a bennük előforduló képek megfejtésénél a ránk gyakorolt hatásukból indulunk ki.

Minden ember más és más, így mást jelentenek az álmainkban előforduló szimbólumok is. /Kivételt képeznek természetesen a kollektív tudattalanból megjelenő archetipikus képek./

Például az iratainak az elvesztése jelentheti valaki számára azt, hogy nem is tudja igazán a sok felvett álarca mögött, ki is ő valójában, s foglalkoznia kell magával mélyebb szinten. Másnak esetleg azt, hogy fulladozik már a rengeteg irodai munkában, s pihenésre van szüksége.

Az éjszakai üzenetek dekódolása komoly felkészültséget igényel. Ha nem vesszük játéknak, akkor igazi ajándékként tekinthetünk rájuk. Önmagunk mélyebb megismerésében, krízishelyzetek feldolgozásában s ezáltal a lelki egyensúly helyreállításában nélkülözhetetlen kódokat tartalmaznak.

A lélek teremt általuk hidat az értelem és a szív között.

Minden hónap második szerdáján találkozhatsz velem Kecskeméten. Meditációval egybekötött csoportos foglalkozásokat vezetek a Nőiség Házában egy-egy hangsúlyos témát körbejárva. Szeptember 13-án szeretettel várlak a csoportfoglalkozásra. Téma: Hogyan fejtsük meg álmainkat. Jelentkezés és bővebb leírást itt találsz: ÁLMOK VILÁGA

Szerző:Vincze Vilmosné /Nagy Erika/ - Kecskemét
Transzperszonális pszichológus

Már gyerekként is vonzott a lélek világa, először mégis másfelé kanyarodtam el az utamon.
Hiába voltam azonban sikeres abban, amit csináltam, valami hiányzott. Majd jött egy 'nagy pofon', ami rávilágított arra, hogy komoly változtatásra van szükség az életemben. Elkezdtem kutatni a miérteket. Ennek egyenes következményeként transzperszonális pszichológus diplomát szereztem Budapesten, s azóta is folyamatosan képzem magam. 

Tudom, mennyire nehéz kilépni a komfortzónából, s elindulni a változás felé. El kell engedni a régit, hogy jöhessen az új, ami teljes szívet és elhatározást kíván, s rengeteg Énidőt. 
Ebben segítek azoknak, akik a miértjeikre válaszokat szeretnének, mert különböző nehézségű feladatokkal, problémákkal küzdenek a mindennapjaikban.
www.facebook.com/Gondolatébresztegetők
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére