Jelenlegi hely

Szünidei gyermekétkeztetés - még igényelhető!

Még mindig igényelhetik az arra rászorulók a helyi jegyzőnél a nyári gyermekétkeztetést.

A szülő - ha eddig még nem tette - írásban kezdeményezheti a jegyzőnél az erre vonatkozó igényét. Hívta fel keddi MTI közleményében a szülők és intézmények figyelmét az Emmi (Emberi Erőforrások Minisztériuma).

Ingyenes szünidei étkezésre azok a gyermekek jogosultak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetűek. Potenciálisan ez a lehetőség valamivel több, mint 200 ezer gyermeket érint, de hogy közülük ténylegesen mennyien vesznek részt az ingyenes étkezésben, az a szülők igényeitől függ.

A szünidei gyermekétkeztetés biztosítására valamennyi iskolai szünidő, valamint az óvodai és bölcsődei zárva tartás időtartama alatt kerül sor. A bölcsődében és az óvodában egységesen megállapított szünidőről nem beszélhetünk, a fenntartónak kell rendelkeznie az intézmény nyári zárva tartásáról, melynek folyamán azonban – a szülő kérésére – szükséges gondoskodnia a gyermek intézményi gondozásának megszervezéséről. A szünidei gyermekétkeztetést azonban a települési önkormányzatoknak a bölcsődei, óvodai zárva tartás ideje alatt is biztosítaniuk szükséges.

Az önkormányzat köteles megszervezni a nyári gyermekétkeztetést a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetése esetében. A kormány ehhez minden szükséges forrást (6.7 milliárd forintot) biztosít.

Az őszi tanévtől az évközbeni gyermekétkeztetésre vonatkozó feltételek lépnek életbe. Az ingyenes gyermekétkeztetési program kiterjesztésének köszönhetően már közel félmillió gyermek ingyen étkezik tanévközben.

Debrecenben az igénylést a Polgármesteri Hivatal Humán Főosztályán, a Szociális Osztályon lehet elindítani. További információk ITT!

 

Forrás: emmi.gov.hu; Kép: pixabay.com


 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!