Jelenlegi hely

Sült csirkecomb

Sült csirkecomb: az egyik legkönnyebben elkészíthető és legfinomabb szárnyas étel. Soha nem száraz, bőre ropogósra sütve csodás. Egy óra alatt elkészül, ha jó köretet választasz hozzá: isteni étel.

Elkészítési idő:

Előkészítés sütésre: 5 perc

Fűszerezés: 5 perc

Párolás, sütés: 50 perc

Összesen: 60 perc (ebből munka: 15 perc)

 

Sült csirkecomb recept

Hozzávalók

4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 1 – 2 evőkanál sertés vagy baromfizsír
  • 1 teáskanál friss vagy 1 kávéskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál friss vagy 1 kávéskanál őrölt majoránna
  • 1 kávéskanál friss vagy 1mokkás kanál szárított kakukkfű

Csirkecombok előkészítése sütésre

  • A csirkecombokat nézd át. Ha találsz rajta toll-tokokat, kis tollakat, szedd ki. A végeken található sárga bőrdarabokat is távolítsd el. Ha szükséges, mártsd forró vízbe.
  • Mosd meg a húsdarabokat.
  • Ha nagyok, a mozgó résznél vágd be a húst annak érdekében, hogy jól átsüljön.
  • A friss fűszereket dörzsöld szét mozsárban. A kakukkfüvet ágacskák formájában is hozzá adhatod.

Sült csirkecombok elkészítése

  1. Tedd a combokat egy nagyobb tálcára, bőrös felükkel felfelé. Sózd meg és fordítsd meg a húsdarabokat.
  2. Fűszerezd be a bőr nélküli oldalakat rozmaringgal, majoránnával, kakukkfűvel. Ez utóbbit kis ág formájában is a hús mellé teheted. A fűszereket dörzsöld be a húsba. Sózd meg. (Ha előző nap készíted elő, akkor csak a fűszerezést végezd el. Közvetlenül sütés előtt sózd meg, mert különben levet ereszt és sok értékes anyag kifolyik a húsból.)

Csirkecombok fűszerezése

  1. Olvaszd fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban. Forrósítsd fel. Tedd bele a combokat bőrös felükkel lefelé. Egy-két perc után, amikor a bőr már kissé megsült, fordítsd meg. Sülés közben mozgasd a serpenyőt, hogy a hús le ne ragadjon.

Csirkecomb lesütése

  1. Fordítsd meg. Néhány perc sülés után önts alá 1 evőkanálnyi vizet.

Csirkecomb lesütése

  1. Fedd le és párold 40 percig. Ellenőrizd, hogy megpuhult-e.

Csirkecomb párolása

  1. Ha puha, vedd le a fedőt és süsd le zsírjára.
  2. Fordítsd meg a húsdarabokat és süsd át a bőrös oldalát. Közben mozgasd a serpenyőt, hogy a hús ne süljön le az aljára.Néhány perc alatt kész. Fordítsd át ismét és a hús el is készült.

Csirkecomb zsírjára sütése

Megjegyzés:

Nagyobb mennyiséget már jobb sütőben készíteni sütőtálban. Ilyenkor a tálba helyezett csirkecombokat a forró zsírral le kell önteni. A párolást alufóliával lefedve lehet elvégezni. 4 db csirkecomb sütése sütőben nem lenne gazdaságos.

 

Tálalás

Néhány tálalási példa:

Sült csirkecomb párolt káposztával

  • krumplipürével, salátával

Sült csirkecomb krumplipürével, salátával

  • sütőtökös krumplipürével, narancsmártással

Sült csirkecomb sütőtökös krumplipürével

  • paradicsom csatnival

Sült csirkecomb paradicsom csatnival

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Töltött káposzta - ahogyan neked is sikerülni fog!

Sütőtök krémleves

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/